Interview Questions and Answers for 'Bny mellon' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Interview Questions


 3335 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers for 'Bny mellon' - 18 question(s) found - Order By Newest

 Q1. Have you ever had any conflict with the team member (like disagreement on some design decision ) and How you reacted to it ? General2016-11-30 15:55:39

Ans. [Open Ended Answer]

This is a very sensitive question and should be dealt with caution. Just simply saying that you never had any disagreement will present you as dumb team member. Showing your self as too aggressive in such decisions will present you as a trouble maker. You should present a situation where you had an argument / disagreement but eventually you and your team mates mutually found a way out of it.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 20 Companies      basic


 Q2. What is the purpose of Commit and Rollback in Databases ?Database2016-07-14 14:28:55

Ans. When a DML is executed, the changes only stays in session and still not pushed to DB Tables, Commit is used to push those changes to the Tables.

In case we realize that we don't want to commit those changes and would like to ignore them, we can use rollback.

For example - You may like that for a banking transaction you would like to update the account balance only if the debit or credit record was correctly inserted, so you may like to encapsulate both DML's - insert for transaction and update for balance in a single transaction and would only commit if both succeeds else rollback.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     databases  commit  rollback     Asked in 2 Companies      Basic


Frequently asked Generic Question.
  Q3. Why do you want to work for our company ?General2016-11-30 21:01:09

Ans. [Open Ended Answer]

Usually answered stating your keen interest in the role offered and challenges and opportunities the role offers.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 42 Companies        frequent


 Q4. How has been your experience working with people of different background ?General2017-03-14 08:38:52

Ans. [Open Ended Answer]

This question is usually asked to check if you gel good with people of different background and are no racist at work. Be very cautious about answering such questions as any negative answer may lead to immediate rejection in spite of an excellent technical rounds.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q5. Have you ever contributed to make a process better ? How ?General2017-03-14 08:39:27

Ans. [Open Ended Answer]

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q6. Why did you apply for this position? General2017-03-14 08:45:54

Ans. [Open ended Answer]

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q7. What is your favorite type of data? Why ?Core Java2017-03-14 08:46:16

Ans. [Open Ended Answer]

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q8. What was something great that you learned at your last Job ?General2017-03-14 08:46:52

Ans. [Open Ended Answer]

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q9. How would you design your friend's kitchen ?General2017-03-14 08:47:24

Ans. [Open Ended Answer]

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q10. What is your major weakness ?General2017-03-14 08:48:03

Ans. [Open Ended Answer]

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies        frequent


 Q11. Can you explain System Development Life Cycle or SDLC.Process2017-03-14 08:49:23

 This question was recently asked at 'The Bank of New York Mellon (BNY Mellon)'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     sdlc     Asked in 1 Companies


 Q12. What do you know about our company ?General2017-03-14 08:49:52

Ans. [Open Ended Answer]

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 2 Companies        frequent


 Q13. What unique things you have brought to the companies you worked earlier ? General2017-03-14 08:50:36

 This question was recently asked at 'The Bank of New York Mellon (BNY Mellon)'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q14. How have you influenced someone with whom you have worked earlier ?General2017-03-14 08:51:12

 This question was recently asked at 'The Bank of New York Mellon (BNY Mellon)'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q15. Describe one of your major failure at job and what you learned from it.General2017-03-14 08:52:10

 This question was recently asked at 'The Bank of New York Mellon (BNY Mellon)'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q16. How do you Organize and prioritize your work ?General2017-03-14 08:52:46

Ans. [Open Ended answer]

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q17. If your colleague didn't finish their tasks and there was a deadline coming up, would you finish it for them? General2017-03-14 10:14:32

Ans. [Open Ended Answer]

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q18. Explain OAuth.Authentication2018-07-16 09:41:42

Ans. OAuth is an open-standard authorization protocol or framework that describes how unrelated servers and services can safely allow authenticated access to their assets without actually sharing the initial, related, single logon credential. Like using Google or Facebook to login to something.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 17 Companies




Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this