Json - Interview Questions and Answers for 'Json' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Interview Questions


 2796 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Json - Interview Questions and Answers for 'Json' - 10 question(s) found - Order By Newest

 Q1. What are the benefits of JSON over XML ?Json
Anonymous
Ans. Lighter and faster than XML as on-the-wire data format

Object Representation - Information is presented in object notations and hence better understandable.

Easy to parse and conversion to objects for information consumption.

Support multiple data types - JSON supports string, number, array, boolean whereas XML data are all string.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     json   markup language     QualiTest      intermediate        frequent

Try 1 Question(s) Test


 Q2. What is JSON ?Json
Anonymous
Ans. JSON is "JavaScript Object Notation", primarily used for client-server or server-server communication. Its a much lighter and readable alternative to XML. JSON is language independent and is easily parse-able in all programming languages.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     json   markup language   client server communication      basic        frequent

Try 2 Question(s) Test


 Q3.  What is the role of JSON.stringify ?Json
Anonymous
Ans.  JSON.stringify() turns an object into a JSON text and stores that JSON text in a string. 

So If we stringfy above notation , it will become

{"name":"xyz","gender":"male";"age":30}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     json   JSON.stringify      intermediate        rare


 Q4. Which function is used to convert a JSON text into an object ?Json
Anonymous
Ans. eval

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     json   markup language


 Q5. Which data types are supported by JSON ?Json
Anonymous
Ans. Number
String
Boolean
Array
Object
null

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     json   markup language   client server communication


 Q6. Which markup languages can be used in restful web services ? Rest
Admin
info@buggybread.com
Ans. XML and JSON ( Javascript Object Notation ).

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   web services   rest   java   j2ee   xml   json   architecture      basic        frequent


 Q7. If we have to specify a collection of a particular information like List of addresses, How can we represent that in a JSON ?JSON2017-08-10 17:06:12

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     json


 Q8. Can you explain JSON specification ?JSON2018-05-03 08:25:12

 This question was recently asked at 'One Click Retail'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          One Click Retail


 Q9. Which of the following is not an advantage of JSON over XML ?JSON
a. Lighter and Faster
b. Object Representation
c. Supports multiple data types
d. Backward compatible with all XML applications

Ans.d. Backward compatible with all XML applications

 Q10. JSON is a ..JSON
a. Programming Language
b. Markup Language
c. Scripting Language
d. Database Language

Ans.b. Markup Language



Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this

X Close this

Help Us Improve.
Please share your
interview experience.

Company Name:   


Questions Asked: