Xml - Interview Questions and Answers for 'Xml' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Xml - Interview Questions and Answers for 'Xml' - 24 question(s) found - Order By Newest

  Q1. Difference between SAX and DOM Parser ?Xml
Admin
info@buggybread.com
Ans. A DOM (Document Object Model) parser creates a tree structure in memory from an input document whereas A SAX (Simple API for XML) parser does not create any internal structure.

A SAX parser serves the client application always only with pieces of the document at any given time whereas A DOM parser always serves the client application with the entire document no matter how much is actually needed by the client.

A SAX parser, however, is much more space efficient in case of a big input document whereas DOM parser is rich in functionality.

Use a DOM Parser if you need to refer to different document areas before giving back the information. Use SAX is you just need unrelated nuclear information from different areas.

Xerces, Crimson are SAX Parsers whereas XercesDOM, SunDOM, OracleDOM are DOM parsers.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   xml   parsers   sax   dom parser   difference   architecture   technical lead   technical architect  markup language      Asked in 14 Companies        frequent

Try 1 Question(s) Test


Frequently asked. Among first few questions in the J2EE segment of interview.
  Q2. What is deployment descriptor ?

or

What is the use of deployment descriptor ?
Java EE2016-06-04 22:46:40

Ans. Deployment Descriptor which is usually web.xml is used to specify the classes, resources and configuration of the application and how the web server uses them to serve web requests.This file is usually added to WEB-INF folder and contains following

* Servlet entries and url mapping
* Plugins
* Some info regarding authentication / filters
* Landing Page
* Event Handlers

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     web.xml   servlets  deployment descriptor     Asked in 15 Companies      basic        frequent

Try 1 Question(s) Test


 Q3. Can we have multiple servlets in a web application and How can we do that ?Java EE
Anonymous
Ans. Yes by making entries in web.xml

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     j2ee   servlets   servelets   web application   java   web.xml   yes-no   architecture


 Q4. What is XML ?Xml
Admin
info@buggybread.com
Ans. XML or eXtensible Markup Language is a markup languages for describing data and its metadata.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     xml   markup language      basic        frequent


 Q5. What is DTD ?Xml
Admin
info@buggybread.com
Ans. DTD or Document Type Definition is a standard agreed upon way of communication between two parties. Your application can use a standard DTD to verify that data that you receive
from the outside world is valid and can be parsed by your parser.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     xml   markup language   dtd   document type definition   architecture


 Q6. What is XSD ?Xml
Admin
info@buggybread.com
Ans. XSD or Xml Schema Definition is an extension of DTD. XSD is more powerful and extensible than DTD

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   xml   markup language   xsd   dtd   architecture


 Q7. What is JAXP ?Xml
Admin
info@buggybread.com
Ans. Stands for Java API for XML Processing. This provides a common interface for creating and using SAX, DOM, and XSLT APIs in Java regardless of which vendor’s implementation is actually being used.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   java api   xml   xml processing   jaxp   abbreviation   technologies


 Q8. What is JAXB ?Xml
Admin
info@buggybread.com
Ans. Stands for Java API for XML Binding. This standard defines a mechanism for writing out Java objects as XML and for creating Java objects from XML structures.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   xml   markup language   java api for xml binding   jaxb   abbreviation   technologies     Asked in 2 Companies


 Q9. What is Maven's order of inheritance?Maven
Admin
info@buggybread.com
Ans. 1. parent pom
2. project pom
3. settings
4. CLI parameters

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     maven   build technologies   pom.xml   parent pom   project pom   build management

Try 1 Question(s) Test


 Q10. What is marshalling ?Xml
Anonymous
Ans. Its the process of creating XML structures out of Java Objects which is used to traverse information across the network.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     xml   java api for xml   marshalling   parser   sax   dom   technologies     Asked in 1 Companies


 Q11. What is unmarshalling ?
Anonymous
Ans. Its the process of creating Java Objects out of XML structures.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     xml   java api for xml   unmarshalling   parser   sax   dom   architecture     Asked in 1 Companies


 Q12. What is the best practice configuration usage for files - pom.xml or settings.xml ?Maven
Admin
info@buggybread.com
Ans. The best practice guideline between settings.xml and pom.xml is that configurations in settings.xml must be specific to the current user and that pom.xml configurations are specific to the project.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     maven   build technologies   pom.xml   settings.xml   architecture   technical architect   technical lead   build management   build and release

Try 1 Question(s) Test


 Q13. Which markup languages can be used in restful web services ? Rest
Admin
info@buggybread.com
Ans. XML and JSON ( Javascript Object Notation ).

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   web services   rest   java   j2ee   xml   json   architecture      basic        frequent


 Q14. What is the use of hbm2ddl Configuration in Hibernate ?Hibernate
Admin
info@buggybread.com
Ans. This configuration specifies if hibernate should creates the Schema / Table on its own if the respective table is not found.

"update" doesn't create the table if it's not found whereas configuration set as "create" creates the schema automatically.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     hibernate   hibernate configuration   hibernate.cfg.xml   hbm2ddl


 Q15. Is there any relationship between Web.xml and Spring.xml ?Spring2017-01-11 09:13:48

Ans. No, there is no relationship between web.xml and spring.xml but you have to configure spring.xml in web.xml in order initialize beans when application starts up

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     spring  web.xml  spring.xml  deployment descriptor     Asked in 1 Companies


 Q16. What is the difference between filter and filter-mappings xml tag within deployment descriptor ?Java EE2017-01-19 11:36:25

Ans. filter tag speficies the filter name and respective class for handling filter action whereas filter mapping maps the filter to the url patterns ( specifying the url that needs to be intercepted )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     deployment descriptor  web.xml  filters  filter mapping


 Q17. What is dynacache and role of cachespec.xml in WCS ?IBM WCS2017-02-02 14:45:11

Ans. Dynacache in WCS is the object cache. Instead of creating objects again and again , the store objects are rendered on the basis of matched rules. Caching rules are stored in a configuration file called cachespec.xml.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     dynacache  cachespec.xml


 Q18. How to enable Cross Site scripting protection in WCS ?IBM WCS2017-02-02 14:45:43

Ans. By specifying XSiteScriptingProtection within wc-server.xml. Prohibited characters and attributes are specified within XSiteScriptingProtection to protect the application from any XSS attach.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Cross site scripting  XSS attack  XSS  XSiteScriptingProtection  wc-server.xml


 Q19. what are well formed and valid xmls ?XML2018-06-06 08:41:16

Ans. Well formed xml has all tags closed in the right order. well formed refers to syntax.
Valid xml is xml that succeeds validation against a DTD

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q20. what kind of dtd have you worked with ?XML2018-06-06 08:41:40

 This question was recently asked at 'American Express'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q21. Is XML case sensitive ?XML2018-06-06 08:42:00

Ans. Yes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q22. what is a qualified name ?XML2018-06-06 08:42:18

Ans. QNames were introduced by XML Namespaces in order to be used as URI references.It defines a valid identifier for elements and attributes. QNames are generally used to reference particular elements or attributes within XML documents.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q23. What is XPath ?XML2018-06-06 08:42:57

Ans. XPath (XML Path Language) is a query language for selecting nodes from an XML document. In addition, XPath may be used to compute values (e.g., strings, numbers, or Boolean values) from the content of an XML document

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q24. Why would you use XML over JSON when using ajax ?JSON2020-01-06 15:47:39

 This question was recently asked at 'SoftLayer'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     xml  ajax  json     Asked in 1 Companies


 Q25. Which of the following is not an advantage of JSON over XML ?JSON
a. Lighter and Faster
b. Object Representation
c. Supports multiple data types
d. Backward compatible with all XML applications

Ans.d. Backward compatible with all XML applications

 Q26. Which of following is not true ?XML
a. Dom Parser loads the whole doument at once in memory
b. A DOM Parser is much more memory efficient
c. Dom Parser doesn't load the whole doument at once in memory
d. A SAX Parser is much more memory efficient

Ans.b. A DOM Parser is much more memory efficient


Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: