Interview Questions and Answers for 'Ab' | Search Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers for 'Ab' - 363 question(s) found - Order By Rating

next 30
 Q1. What is the main difference between unique key and primary key ?Database2020-02-13 08:15:53

Ans. Primary key will not accept NULL values whereas Unique key can accept one NULL value.

A table can have only primary key whereas there can be multiple unique key on a table.

A Clustered index automatically created when a primary key is defined whereas Unique key generates the non-clustered index.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Unique Key  Primary Key     Asked in 1 Companies


 Q2. Interface vs AbstractionCore Java2020-01-24 09:18:00

 This question was recently asked at 'Oracle financial services'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     interface vs abstraction  interfacing vs abstraction  relation between interface and abstraction  How interface provide abstraction     Asked in 1 Companies


 Q3. Difference between XSS and CSRF ?Security2020-01-15 14:39:10

 This question was recently asked at 'WePay,GlassDoor,Kraken Digital Asset Exchange'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     xss attack  csrf attack  security vulnerabilities  security attack  web security     Asked in 3 Companies


 Q4. Can the value of a static variable be changed ? Core Java2020-01-12 23:16:52

Ans. Yes the value of a static variable can be changed. It's the final keyword that restrict the modification of value not static.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     static variables


 Q5. How would you design the database schema for an event?Database2020-01-10 15:49:51

 This question was recently asked at 'CVS Healthcare'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     database design  database schema     Asked in 1 Companies


 Q6. Why would a cloud customer use resources in multiple regions and zones ?Cloud Computing2020-01-10 11:00:05

Ans. 1. Fault Tolerance
2. Better Access by bringing the application closer to the users.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Google Cloud Computing (GCP)  Amazon Web Services (AWS)  Availability Zones  Regions and Zones  Infrastructure


 Q7. differences between drop , delete and truncateDatabase2019-12-17 12:36:12

 This question was recently asked at 'HCL Technologies'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q8. What is a composite primary key and foreign key ?Database2019-10-14 11:13:07

 This question was recently asked at 'jibe development services'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q9. What is SNMP ?Networking2019-10-03 15:10:13

Ans. SNMP or Simple Network Management protocol is an application layer protocol for exchanging management information between network devices.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 15 Companies


 Q10. What can be done to protect the application from DDOS attack ?Security2019-10-03 10:10:11

Ans. We can set the max number of requests from a given IP or an IP range

We can set the time out so that a single request cannot hold on to resources for too long.

We can identify patterns ( like too many requests from single IP for single page ) and then block such requests.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     DDOS  security vulnerability


 Q11. Find the second largest array element without sorting?Design2019-08-07 13:14:31

Ans. We initialize two variables first and second to INT_MIN as,
first = second = INT_MIN
then Start traversing the array,
If the current element in array say arr[i] is greater
than first. Then update first and second as,
second = first
first = arr[i]
If the current element is in between first and second,
then update second to store the value of current variable as
second = arr[i]
then Return the value stored in second.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q12. How can we increase the speed of SQL queries ?Database2019-07-13 15:35:43

Ans. Using -
1. Prepared Statements
2. Using Indices
3. Using whereby clause only on indexed columns

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q13. Explain Working of joins in sql.Database2019-07-10 10:28:48

 This question was recently asked at 'InfoGain'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q14. SQL Questions.Database2019-06-17 07:57:29

 This question was recently asked at 'Eurofins IT Solutions'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q15. Write SQL query to join 2 tables ?SQL2019-05-31 14:34:11

Ans. Select * from table1 join Select * from table2

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     database     Asked in 1 Companies


 Q16. What are different awt constructs ?2019-04-27 07:57:56

 This question was recently asked at 'Sabre Corporation'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q17. Differences between MongoDB and mysql.Database2019-04-06 12:47:10

 This question was recently asked at 'RiseSmart'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q18. Create DB schema for Employee, Department.Database2019-04-06 12:42:21

 This question was recently asked at 'RiseSmart India,RiseSmart'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     db schema  database schema  database design     Asked in 2 Companies


 Q19. Sort an Employee Object based on Name or AgeDatabase2019-03-31 08:36:02

Ans. Use Comparable or Comparator interface

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     sql query     Asked in 1 Companies


 Q20. Can we load environment variables into Properties in Java ? How ?Core Java2019-02-06 13:43:28

Ans. Yes

new Properties().putAll(System.getenv());

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java.util.properties  environment variables


 Q21. Difference between System.getEnv and System.getProperties ?Core Java2019-02-06 13:34:58

Ans. System.getEnv gets the environment variables where System.getProperties gets Java properties.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     System.getEnv  System.getProperties  environment variables


 Q22. Does abstract class have public constructor? Core Java2019-02-02 17:27:21

Ans. Yes, an abstract class can have a constructor in Java.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     abstract class  public constructor     Asked in 1 Companies


 Q23. What is the minimum number of tables required to perform a SQL join?Database2019-01-31 20:36:43

Ans. 1 , We can do self join


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     sql join     Asked in 1 Companies


 Q24. Can we load Yaml files into AWS DynamoDB ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-30 14:30:29

Ans. No

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws dynamodb  aws nosql database  amazon cloud nosql database


 Q25. Difference between composite , primary and unique key ?Database2019-01-29 17:34:19

 This question was recently asked at 'Thomson reuters'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q26. create an SQL query across multiple tables involving outer joins Database2019-01-27 16:06:28

Ans. Select * from table1 t1Left outer join table2 t2 on t1.tid = t2.id

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     sql query  database  outer joins     Asked in 2 Companies


 Q27. What are the factors on which RedShift is priced on ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-25 15:53:12

Ans. Compute Node Hours
Backup
Data Transfer

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws data warehouse  aws database  aws redshift


 Q28. What is the ideal use case for DynamoDB ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-25 14:36:56

Ans. Fast reads
Much more reads than writes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws dynamodb  aws nosql database  amazon cloud nosql database


 Q29. What is the limit of read replicas per database ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-25 14:36:06

Ans. 5

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws rds  aws database  amazon cloud database  aws rds  aws database  amazon cloud database read replica


 Q30. Difference between multi AZ RDS and Read replicas ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-25 14:35:47

Ans. Multi AZ RDS is for disaster recovery and failover whereas Read replicas are for scaling.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws rds  aws database  amazon cloud database multi az  aws rds  aws database  amazon cloud database read replica


next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: