Interview Questions and Answers for 'Amazon' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Interview Questions


 3306 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers for 'Amazon' - 288 question(s) found - Order By Rating

next 40
 Q1. What is the difference between final and constant in java ?Amazon Web Services (AWS)2019-02-06 11:21:08

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q2. Can we use Param Store with AWS Lambda ?Amazon Web Services (AWS)2019-02-04 14:23:09

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws param store  amazon param store  aws lambda  amazon lambda


 Q3. How can we take snapshots and track changes to environment variables in Elastic Beanstalk or Lambda ? Amazon Web Services (AWS)2019-01-31 09:55:52

Ans. We can use AWS Config

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws elastic beanstalk  amazon elastic beanstalk  aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda


 Q4. What is AWS Config service ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-31 09:55:03

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q5. Can we ssh into subnet without a internet gateway ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-30 14:39:55

Ans. No

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws subset  aws internet gateway


 Q6. Can we load Yaml files into AWS DynamoDB ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-30 14:30:29

Ans. No

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws dynamodb  aws nosql database  amazon cloud nosql database


 Q7. Which is a better way to keep environment specific configuration in AWS Lambda - Environment Variables or external service like S3 or RDS ? Amazon Web Services (AWS)2019-01-30 14:29:53

 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda


 Q8. How do you manage environment specific configuration for your lambda functions ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-30 14:29:04

Ans. We are using Yaml for initializing configuration and Environment Variables for overriding them.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda


 Q9. Can we have NAT instance in private subnet ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-29 11:40:12

Ans. No

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws nat instance


 Q10. Difference between NAT Instances and NAT GatewayAmazon Web Services (AWS)2019-01-29 11:39:42

Ans. High bandwidth and availability in NAT Gateway
NAT Gateway is completely managed by AWS
NAT Gateway is auto scalable
NAT Instance is just like EC2 instance and hence backed by security group
NAT Instance can be used as bastion host whereas NAT Gateway cannot be.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws nat instance  aws nat gateway


 Q11. Do we need to disable source / destination check for NAT Gateway ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-29 11:37:57

Ans. It needs to be done for NAT Instances , not NAT gateway.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws nat gateway  aws vpc


 Q12. Why should we disable source / destination check for NAT Gateway ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-29 11:37:25

Ans. Source / destination check means that the instance should wither be a source or end destination as a security check. The purpose of NAT Instance is to provide a gateway for internet access and hence this needs to be unchecked.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws nat gateway  aws vpc


 Q13. How can we allow communication between subnets ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-29 11:35:44

Ans. Through security groups

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws subnet


 Q14. Do we have transitive pairing in case of VPC pairing ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-29 11:35:05

Ans. No

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws vpc pairing


 Q15. What is VPC Pairing ? Can we pair VPC across different account ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-29 11:34:41

Ans. VPC pairing is a mechanism through which two VPC ( in same or different account ) can talk to each other.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws vpc  aws vpc pairing


 Q16. Difference between Default VPC and Custom VPC.Amazon Web Services (AWS)2019-01-29 11:33:49

Ans. Default VPC is provided by AWS whereas custom VPC needs to be created.

All subnets in default VPC have internet access whereas it's specified by user in Custom VPC.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws vpc   aws default vs custom vpc


 Q17. Can we have more than 1 internet gateway for a VPC in AWS ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-29 10:45:34

Ans. No

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws vpc


 Q18. How can we specify / restrict communication between subnets ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-29 10:45:02

Ans. route tables

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws subnets


 Q19. Difference between Internet Gateway and Virtual private Gateway ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-29 10:44:34

Ans. Internet gateway is a public gateway i.e allows direct http access whereas Virtual private gateway doesn't allow direct http access ( through VPN )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws vpc


 Q20. Can we have internal or private ELB as origin in cloudfront ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-27 21:25:31

Ans. No, it should be public as cloudfront doesn't have a way to access private ELB.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws elb  amazon elb  aws cloudfront  amazon cloudfront


 Q21. What is mounting in AWS ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-27 21:23:27

Ans. Attaching Volumes ( EBS / EFS ) on AWS Computing ( EC2, EKS )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs  aws efs  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws eks


 Q22. What is the limit for Ec2 SSH sessions ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-27 21:21:18

Ans. Max sessions limit is defined in sshd_config. Default is set to 10 but can be overridden.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 ssh  aws ssh


 Q23. What is the relationship between VPC and subnet ? Can you tell with an example ?Networking2019-01-27 21:19:19

Ans. A VPC is devided into multiple subnets. Subnet in a particular VPC could be public or private.

For Example - A particular account may have multiple vpc's for each of the business type. For each Business or VPC , One can have different subnets to cater to each department so that access across departments could be restricted. But still there could be identities that have control over different subnets. Moreover we could have multiple subnets for each department so as to have distinguished public and private networks having different types of applications ( public facing or internal consumption )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws vpc  aws subnet  subnet  vpc  Amazon Web Services (AWS)


 Q24. A company is planning to store documents in AWS storage, their requirement is initially when they store any documents they need to be available readily to download and after 15 days documents need not be readily available to download. Which type of storage will you choose?Amazon Web Services (AWS)2019-01-27 12:53:09

Ans. S3 standard, and then to Glacier.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3  aws glacier


 Q25. If you need 20000 IOPS, which EBS type should you use?Amazon Web Services (AWS)2019-01-27 12:52:30

Ans. Provisioned IOPS SSD

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs


 Q26. What the difference between S3 and EFS ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-27 12:50:40

Ans. EFS is file storage whereas S3 is object storage.

EFS is filesystem presented over IP network as normal OS drive, while S3 is HTTP accessed store.

EFS is capable of being mounted whereas S3 doesn't.

S3 has capabilities beyond just filesystem, there is whole metadata part where you can store info about your objects in S3.

As S3 is accessed over http , it's capable of hosting a static web site on it's own whereas EFS needs a computing and frontend service to have such capability.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3  aws ehs  aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3 vs aws efs


 Q27. There is a server which is 90% full, I need to increase the space. How can I do it ?Server2019-01-26 12:55:54

 This question was recently asked at 'Adobe'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     server  Amazon Web Service (AWS)     Asked in 1 Companies


 Q28. Difference between EC2 and S3 ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-26 12:53:24

Ans. Ec2 is a computing service whereas S3 is a object based storage.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3     Asked in 1 Companies


 Q29. How to design a scalable S3 service ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-26 12:52:03

 This question was recently asked at 'Amazon'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3     Asked in 1 Companies


 Q30. What type of consistency does Amazon S3 provides ?Amazon Web Service (AWS)2019-01-26 12:51:03

Ans. Eventual consistency


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3     Asked in 1 Companies


 Q31. What is your experience with AWS EMR ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-26 12:48:42

 This question was recently asked at 'Cognizant (CTS)'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws emr     Asked in 1 Companies


 Q32. Can you explain what are NAT instances and what are they used for ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-26 10:32:32

Ans. If instances in private subnet need to access internet without exposing the IP address to outside world , we use Nat gateway or nat instance. So there is a direct outbound traffic but not direct inbound traffic.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  nat instances


 Q33. Explain how CDN works ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-25 18:04:34

 This question was recently asked at 'Imperva'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q34. Which AWS service we can use Docker with ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-25 18:03:52

Ans. EKS

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws eks


 Q35. Describe AWS VPC and subnets.Amazon Web Services (AWS)2019-01-25 18:02:40

 This question was recently asked at 'HCL Technologies,Amazon,Cognizant (CTS)'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws vpc  aws subnets     Asked in 3 Companies


 Q36. How would you secure EC2, Volume and Snapshots in Cloud ? Amazon Web Services (AWS)2019-01-25 18:01:32

 This question was recently asked at 'CBS Interactive'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws ebs volume snapshot     Asked in 1 Companies


 Q37. Describe best practices with respect to AWS security groups ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-25 18:00:27

 This question was recently asked at 'SparkPost'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws security groups     Asked in 1 Companies


 Q38. If you need to spin multiple EC2 instances and then so a swap, How would you do that with minimal downtime ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-25 17:59:55

 This question was recently asked at 'SparkPost'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q39. What are the factors on which RedShift is priced on ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-25 15:53:12

Ans. Compute Node Hours
Backup
Data Transfer

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws data warehouse  aws database  aws redshift


 Q40. Does Route53 supports MX records ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-25 15:47:54

Ans. Yes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws route53


next 40


Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this