Interview Questions and Answers for 'Amazon' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Interview Questions


 3193 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers for 'Amazon' - 287 question(s) found - Order By Newest

next 40
Frequently asked to fresh graduates and less experienced developers. Among the first few questions in many interviews.
  Q1. What are the difference between composition and inheritance in Java?Core Java
Admin
info@buggybread.com
Ans. Composition - has-a relationship between objects.
Inheritance - is-a relationship between classes.

Composition - Composing object holds a reference to composed objects and hence relationship is loosely bound.
Inheritance - Derived object carries the base class definition in itself and hence its tightly bound.

Composition - Used in Dependency Injection
Inheritance - Used in Runtime Polymorphism

Composition - Single class objects can be composed within multiple classes.
Inheritance - Single class can only inherit 1 Class.

Composition - Its the relationship between objects.
Inheritance - Its the relationship between classes.

  Sample Code for inheritance

  Sample Code for composition

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   


   Like      Discuss      Correct / Improve     java   java concepts   inheritance  object oriented programming (oops)  oops concepts   composition  object oriented programming (oops)  oops concepts   inheritance  object oriented programming (oops)  oops concepts vs composition  object oriented programming (oops)  oops concepts     HCL Technologies  Tata Consultancy (TCS)  Infosys  Amazon  Source Intelligence  News UK  Starmount  MapQuest  SalesForce  Expedia  Deegit  JP Morgan  Canva  Todle  Yodle  Berkley Net  Help Scout  Partners HealthCare  Doximity  Commvault  Heroku  Starmount  Help.com  healthcare system  TU Kaiserslautern  Epam  ITC Infotech      basic        frequent

Try 5 Question(s) Test


Very frequently asked to Fresh graduates.
  Q2. What is the difference between Encapsulation and Abstraction?Core Java
Anonymous
Ans. 1.Abstraction solves the problem at design level while encapsulation solves the problem at implementation level

2.Abstraction is used for hiding the unwanted data and giving relevant data. while Encapsulation means hiding the code and data into a single unit to protect the data from outside world.

3. Abstraction lets you focus on what the object does instead of how it does it while Encapsulation means hiding the internal details or mechanics of how an object does something.

4.For example: Outer Look of a Television, like it has a display screen and channel buttons to change channel it explains Abstraction but Inner Implementation detail of a Television how CRT and Display Screen are connect with each other using different circuits , it explains Encapsulation.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   oops   oops concepts   encapsulation  object oriented programming (oops)  oops concepts   abstraction   basic interview question     Synechron  Amazon  HCL Technologies  Tata Consultancy (TCS)  Wipro  Infosys Technologies  3DPLM Software Solutions  Ojas Innovative Technologies  John Deere  Mastek      basic        frequent

Try 2 Question(s) Test


Very frequently asked. Favorite question in Walk in Drive of many Indian service companies.
  Q3. What is the difference between ArrayList and LinkedList ?Core Java
admin
info@buggybread.com
Ans. Underlying data structure for ArrayList is Array whereas LinkedList is the linked list and hence have following differences -

1. ArrayList needs continuous memory locations and hence need to be moved to a bigger space if new elements are to be added to a filled array which is not required for LinkedList.

2. Removal and Insertion at specific place in ArrayList requires moving all elements and hence leads to O(n) insertions and removal whereas its constant O(1) for LinkedList.

3. Random access using index in ArrayList is faster than LinkedList which requires traversing the complete list through references.

4. Though Linear Search takes Similar Time for both, Binary Search using LinkedList requires creating new Model called Binary Search Tree which is slower but offers constant time insertion and deletion.

5. For a set of integers you want to sort using quicksort, it's probably faster to use an array; for a set of large structures you want to sort using selection sort, a linked list will be faster.

  Sample Code for ArrayList

  Sample Code for LinkedList

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   


   Like      Discuss      Correct / Improve     collections   java   data structures   arraylist   linkedlist     Deutsche Bank  Overstock.com  HCL Technologies  Infosys  EBay  The Advisory Board Company  Accuity  JC Penney  Cerner  Chase  Amazon  Deloitte  Deegit  Tata Consultancy  Cognizant (CTS)  IBM  Accenture  Accenture India  Mindtree  ESRI  QwikCilver Solutions  TMC Bonds  GumGum  EMC  Yelp  Classteacher Learning System  FactSet  Simply Hired  SalesForce  Royall & Company  Indeed  eClinicalWorks  TravelClick  State Farm  Manhattan Associates  GoEuro  Veeva Systems  Ness Technologies  Marlabs  Rolta  Volante Technologies  Happiest Minds Technologies  Coviam  Velocify  zanox  SimplyHired  IDBI Intech  Wissen Infotech  Nike  OnDot  PexSupply  Pramati Technologies  Credit Agricole  Mastek  Six Dee Telecom  Accuity  Kellton Tech  conduent  citrix  NEC Technologies  General Atomics      Basic        frequent

Try 1 Question(s) Test


Very Frequently asked. Have been asked in HCL Technologies very frequently ( based on 3 feedback ). Among first few questions in many interviews.
  Q4. Differences between abstract class and interface ?Core Java
Admin
info@buggybread.com
Ans. Abstract classes can have both abstract methods ( method declarations ) as well as concrete methods ( inherited to the derived classes ) whereas Interfaces can only have abstract methods ( method declarations ).

A class can extend single abstract class whereas it can implement multiple interfaces.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   


   Like      Discuss      Correct / Improve     java   classes   abstract class   interfaces     GlobalLogic  HCL Technologies  Tata Consultancy (TCS)  Infosys  Wipro  Mindtree  CapitalOne  Accenture  Accenture India  IBM India  Infoview Technologies  Salesforce  AT&T  United Health Group (UHG)  Verilogue  Amazon  Expeditors  Syntel  SalesForce  Cornerstone OnDemand  Expedia  OLA  NSF International  Copper Mobile  Think Future Technologies  MorphoTrust  Global Healthcare  Prodigious  Internet Brands  SciQuest  arvato Systems  iCIMS  Ideas2IT  virtusa polaris  Vitech Systems  Cognizant (CTS)  Speridian Technologies  Ojas Innovative Technologies  SWC Technology Partners  Cricbuzz  Jean Martin  Capgemini  Virtusa  ECI Telecom   Aptify   Crossover  ample softech  Metanoia software solutions  Overstock.com  Unic Sol India  Experis India  Intellect Design Arena  Sarathi Softech  Transorg Analytics  Cibersites India  Resource Weaver  Indium Software  Kone Elevator  Merkur Gaming  Prama Hikvision  Gurucul Solutions  e-Zest Solutions  ReadMind Info Services  Equator Business Solutions      basic        frequent


Advanced level question usually asked in High end product companies. Have been asked in Google and Amazon (Based on 1 Feedback)
  Q5. Describe, in general, how java's garbage collector works ?Core Java
Anonymous
Ans. The Java runtime environment deletes objects when it determines that they are no longer being used. This process is known as garbage collection. The Java runtime environment supports a garbage collector that periodically frees the memory used by objects that are no longer needed. The Java garbage collector is a mark-sweep garbage collector that scans Java dynamic memory areas for objects, marking those that are referenced. After all possible paths to objects are investigated, those objects that are not marked (i.e. are not referenced) are known to be garbage and are collected.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   


   Like      Discuss      Correct / Improve     java   garbage collection   java memory management   advanced     LinkedIn  Infosys  Google  Netflix  Amazon  Huawei Technologies  JP Morgan  enGenius  CitiusTech  Goldman Sachs  Bank Of America India  Salesforce  Addteq  Criteo  Capgemini  Horizon Solutions  Way dot com  Mphasis  TrueCaller  Intel  Symantec      intermediate        frequent

Try 4 Question(s) Test


 Q6. What is the relationship between VPC and subnet ? Can you tell with an example ?Networking2019-01-27 21:19:19

Ans. A VPC is devided into multiple subnets. Subnet in a particular VPC could be public or private.

For Example - A particular account may have multiple vpc's for each of the business type. For each Business or VPC , One can have different subnets to cater to each department so that access across departments could be restricted. But still there could be identities that have control over different subnets. Moreover we could have multiple subnets for each department so as to have distinguished public and private networks having different types of applications ( public facing or internal consumption )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws vpc  aws subnet  subnet  vpc  Amazon Web Services (AWS)


Frequently asked to fresh graduates.
  Q7. Difference between Process and Thread ?Operating System
Anonymous
Ans. Process is a program in execution whereas thread is a separate path of execution in a program.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   threads   multi threading   operating system   basic interview question     Walt Disney  Goldman Sachs  Nuance  Bank of America  Cogent Infotech  Sogeti  Siemens  Veritas  Vudu  One97 Communications  Riverbed Technology  TK20  MZ  Utopia  LogicMonitor  Lockheed Martin  Lab49  IGATE  Intel Corp  Verint Systems  Kronos  Amazon.com  Citrix  Persistent Systems      basic        frequent


 Q8. What are the services provided by AWS ?Amazon Web Services (AWS)2018-01-11 10:57:06

Ans. AWS provides various types of services like Computing ( EC2 , Lambda , EKS ), Storage ( S3, Glacier ), Database ( RDS , DynamoDB ), Streaming ( Kinesis ), Queue ( SQS ), Security and Access ( IAM ) etc.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     


 Q9. What are the problems one could face while working with serverless technologies like AWS Lambda ?Amazon Web Services (AWS)2018-01-30 18:05:47

Ans. Warm up time for certain technologies like Java ( JVM Warmup )

Performance

Size of Deployable ( Bigger size packaging should go in S3 )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     serverless technologies  aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda     Tata Consultancy (TCS)



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q10. What would you do if you see an error thrown by a lambda function as "Access Denied" while doing something with S3 ?Amazon Web Services (AWS)2018-10-26 11:34:47

Ans. Just like people , AWS resources too have execution roles or permissions. Seems like in such a situation Lambda function may not have sufficient privileges to perform operations on S3. For example - The execution role of Lambda may just have read permissions on S3 and we may be trying to perform PutObject operation.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3  aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda


 Q11. What is the cost of using Cloud Formation ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-08 15:53:06

Ans. Cloud Formation does not have any additional cost but you are charged for the underlying resources it builds.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws cloud formation


 Q12. What is the use of Amazon Glacier?Amazon Web Services (AWS)2019-01-08 16:11:47

Ans. Its a storage option provided by AWS which is even cheaper than S3. As the objects are archieved before saving, retrieval time is pretty bad.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws glacier


 Q13. Design an e commerce application using AWS ? What AWS services will you use ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-08 16:24:47

Ans. CloudFront for Static Media and cached content
EC2 and EKS ( Docker ) for main application computing
RDS and DynamoDB for Database
Lambda ( computing ) for running back end cron jobs
Kinesis for streaming and SQS for queuing
CloudWatch for Monitoring
CloudFormation for Infrastructure templating
S3 for Object Storage

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     


 Q14. Difference between AWS Cloud Formation and AWS AMI ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-11 13:40:03

Ans. AMI is an Amazon Machine Image. It contains the configuration to enable to boot up an EC2 instance with said configuration whereas Cloud formation is a templating language that allows to describe how to build a VPC and also allows you to create AWS services

AMI is templating specific to instances whereas the scope of CloudFormation templating is much bigger. CloudFormation could use AMI for launching instances along with other services.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws cloud formation  aws ami  amazon ami  aws ami  amazon ami vs aws cloud formation


 Q15. What does AMI include ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-11 13:42:29

Ans. A template for the instance.

Launch permission decisions

A block device mapping, when an instance is launched it determines the volumes to attach to that instances.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws ami  amazon ami


 Q16. Why is cloud infrastructure so powerful ?Cloud Computing2019-01-14 10:52:40

Ans. Because it gives the ability to provision infrastructure on Demand with No contracts and strings attached.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     Amazon Web Service (AWS)


 Q17. Which region is the latest and most popular in AWS ? What are the advantages and disadvantages of using this region ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-14 10:56:40

Ans. US-East Virginia

This is the oldest and most popular region. All new features are rolled first in this region and hence they are first available there. The downside is that because of experimentation with new services, unavailability time is quite high.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws region  aws us-east-1


 Q18. Difference between Region , Availability zone and Edge Locations ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-14 10:57:57

Ans. A Region is a Geographical entity like US-East , US-West etc. Each Region may have multiple availability zones where each zone comprise of 1 or more Data Center located with each other.

Edge Locations are the sites that hosts cached content for faster delivery and for saving network traffic as they feed content from sites that are local or near to consumption.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws region  aws availability zone  aws edge location  region vs availabillity zone


 Q19. What are the advantage of having Edge Locations ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-14 11:00:06

Ans. It saves Network traffic and facilitates faster delivery by hosting bulk media and cached data near to client.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws edge locations



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q20. What does effect , action and resource means with respect to AWS IAM policy ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-14 13:51:23

Ans. effect means whether the effect of this Policy is to allow or deny, action means the type of action ( read , write ) and service, and resource is the resource where this should apply.

For example - If we want to have a Policy of providing read access on S3 ,
effect will be "allow"
action will be "s3:GetObject"
resource will be "arn:aws:s3:::examplebucket/*"

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws iam  amazon iam


 Q21. Within AWS S3, Why new files are available immediately for read operation but not the updates ? Amazon Web Services (AWS)2019-01-14 14:08:59

Ans. Because new files will be fed from where ever they are first available but AWS have no way to identify which is the most updated version among the various regions. The updated version can only be assured once the replication to all availability zones is complete.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q22. What are the different S3 storage Tiers ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-14 14:16:05

Ans. S3 Standard
S3 IA - Infrequently Accessed
S3 One Zone IA - One Zone only , Infrequently Accessed
S3 Glacier - achieved

S3 Standard is most expensive , Glacier is least expensive

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q23. What are the factors on which customers are charged for using S3 ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-14 14:51:36

Ans. Storage Tier ( IA , Standard , Glacier etc )
Storage ( Volume of Data )
No of Requests
Meta Data
Data Transfer Speed acceleration through cache and Edge Location

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q24. What kind of Access Policy should be kept on S3 Buckets and Policy ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-15 11:49:49

Ans. We should only allow access that's needed. So the security Policy should be as restrictive as possible.

Buckets and Files should never be made public unless until they are needed it to be like that.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q25. How can we protect from accidental deletes in S3 ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-15 11:55:33

Ans. Versioning ( will create Delete marker )
MFA Delete ( authentication upon deletion )
Cross Region Replication ( Replicates aren't deleted )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q26. How can we restrict CloudFront access to a particular Geography ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-15 12:07:20

Ans. We can select the appropriate Price Class if that suits us.

We can do Geo Targeting by black listing / white listing certain geographies.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws cloudfront  amazon cloudfront


 Q27. What is the use case for "On Demand" EC2 ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 12:24:45

Ans. If the computation required is Spiky and unpredictable.

If it's first time use.

If the lifespan of the application isn't known.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q28. What is the use case for "Spot" EC2 plan ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 12:26:33

Ans. If the usage is non continuous and have flexible start and End Time. For ex - Analysis , Research , mining etc.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 spot


 Q29. What are the different price options available for EC2 ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 12:28:00

Ans. On Demand
Reserved
Spot
Dedicated Host

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q30. What EC2 configuration would you use if you have to use it for Bitcoin mining ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 12:29:57

Ans. Keeping Low cost for processing , i would choose

Spot Price Plan
F1 or P3 Instance Type
Cold Hdd (SCI ) EBS Volume

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q31. Which AWS services would you use if you have find a cheapest solution for an analytics application ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 12:31:29

Ans. Computation

Spot Price Plan
F1 or P3 Instance Type
Cold Hdd (SCI ) EBS Volume

Storage

S3-IA

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws computation  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q32. What are the drawbacks of using Spot EC2 instances ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 13:06:59

Ans. You cannot reserve the time slot and they can be made to use whenever they are available.

AWS can Terminate the EC2 instance on their own even if it's in use.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 spot


 Q33. What are the factors on which price classes are based on in case of EC2, S3, CloudFront and EBS ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 13:22:38

Ans. EC2 - Time and Reservation , Instance Type ( Memory , Computation power )
S3 - Accessibility Frequency , Data Transfer , Storage Space
CloudFront - Geography, No of Locations
EBS - IOPS, Access Frequency

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3  aws cloudfront  amazon cloudfront  aws ebs


 Q34. What is the use case for AWS Gateway cached , stored and VTL ? Amazon Web Services (AWS)2019-01-16 14:38:25

Ans. AWS Cached - Low Availability than AWS Stored, Lower cost than AWS Stored

AWS Stored - High Availability, High Local Storage Cost

AWS VTL - S3 Used as Back up only.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws gateway  aws gateway cached  aws gateway stored  aws gateway vtl


 Q35. What are the things to consider while provisioning computing in AWS ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-17 20:53:06

Ans. Service ( EC2, Lambda etc )
AMI ( Operating System and Softwares )
Instance Type ( T,M, R etc )
EBS ( Volume Type , Size )
Price Class ( OnDemand, Dedicated etc )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws computing


 Q36. Can a EC2 instance have multiple Security Groups ? Can a single security group be assigned to multiple Ec2 instances ? If either of them is true , doesn't it result in conflict ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-17 21:01:56

Ans. We can assign multiple security groups to single instance and we can use single security group with multiple instances.

It never results in conflict as security groups only have allow rules and no deny rules. Multiple security groups for an instance results in union of all rules.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws security group


 Q37. Which of the Load balancer - Application / Network provides advanced features ? What is the use of other Load Balancer than if one provides advanced feature than other ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-18 13:16:18

Ans. Application Load Balancer is high level ( Level 7 Networking Layer ) and provides better features and flexibility than Network Load Balancer ( Level 4 Network Layer )

Network Load Balancer is turn provides better performance as it regulates raw traffic.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws elb  amazon elb


 Q38. What is the purpose of EC2 Health check ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-18 13:19:25

Ans. We can use this check for variety of things -

1. Monitoring the status / Alarms in case it's down
2. Regulating traffic to healthy instances only through Load Balancer

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q39. Which AWS computing service provides IAAS, PAAS , Containerization and Serverless ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-24 07:01:20

Ans. EC2 is IAAS
Elastic Beanstalk is PAAS
EKS is Containerization service
Lambda is Serverless

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     IAAS   PAAS    Containerization  Serverless



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q40. What are the advantages and disadvantages of using Lambda over EC2 ?Amazon Web Services (AWS)2019-01-24 07:04:29

Ans. Advantages -

Much Cheaper
Continuous scaling
Higher level and Serverless

Disadvantages -

Warm up time
Limited flexibility in terms of technologies
Limited control

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     aws lambda  aws serverless computing  amazon cloud serverless computing  amazon lambda  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


next 40


Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this

X Close this

Help Us Improve.
Please share your
interview experience.

Company Name:   


Questions Asked: