Amazon Web Services (AWS) - Interview Questions and Answers for 'Amazon Web Services (AWS)' | Search Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers - Order By Rating

   next 30
 Q121. Can we change the instance Type while it's running ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. No

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q122. Which is the most common EC2 instance Type ? Amazon Web Services (AWS)
Ans. T and M

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 instance type


 Q123. What are the factors on which price classes are based on in case of EC2, S3, CloudFront and EBS ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. EC2 - Time and Reservation , Instance Type ( Memory , Computation power )
S3 - Accessibility Frequency , Data Transfer , Storage Space
CloudFront - Geography, No of Locations
EBS - IOPS, Access Frequency

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3  aws cloudfront  amazon cloudfront  aws ebs


 Q124. What is the use case for Geo Targeting / Price Class within AWS CloudFront ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Saving cost by optimizing content retrieval or upload in certain Geographies.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws cloudfront  amazon cloudfront  aws cloudfront  amazon cloudfront geo targeting


 Q125. What is the use case for AWS Snowball ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Faster upload of Content through Physical device instead of low speed internet connection.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws snowball


 Q126. What is the need of S3 Transitioning ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Saving Cost by either expiring objects or moving to low cost storage.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3 transitioning


 Q127. What is the use case of S3 Cross Region replication ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Disaster Recovery and availability

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3  aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3 cross region replication


 Q128. What is the use case of AWS CloudFront ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Faster availability and uploading of files and content.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws cloudfront  amazon cloudfront


 Q129. Which EBS Volume type cannot be used as a root volume ?
Amazon Web Services (AWS)
Ans. Throughput Optimal HDD and Cold HDD

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs  aws root volume


 Q130. What are the drawbacks of using Spot EC2 instances ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. You cannot reserve the time slot and they can be made to use whenever they are available.

AWS can Terminate the EC2 instance on their own even if it's in use.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 spot


 Q131. What are the different EC2 instance types ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. F,I,G,H,T,D,R,M,C,P,X

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 instance type


 Q132. Can we have EBS Volumes in S3 ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. No , S3 is an object storage and not a Block Storage. But EBS Volume snapshots are internally stored in S3.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3  aws ebs


 Q133. Which is the cheapest EC2 instance type ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. T

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 instance type


 Q134. Which EC2 instance type should be used if the application is memory intensive ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. R4

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q135. Which EBS Volume is suitable if we need to install SQL with every high requests per second ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. We can use "Provisioned IOPS SSD"

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ebs


 Q136. Which AWS services would you use if you have find a cheapest solution for an analytics application ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Computation

Spot Price Plan
F1 or P3 Instance Type
Cold Hdd (SCI ) EBS Volume

Storage

S3-IA

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws computation  aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q137. What EC2 configuration would you use if you have to use it for Bitcoin mining ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Keeping Low cost for processing , i would choose

Spot Price Plan
F1 or P3 Instance Type
Cold Hdd (SCI ) EBS Volume

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q138. What are the different price options available for EC2 ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. On Demand
Reserved
Spot
Dedicated Host

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q139. What is the use case for "Dedicated Host" EC2 plan ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. If there are regulatory requirements, or proprietary license to be used.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 dedicated host


 Q140. What is the use case for "Spot" EC2 plan ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. If the usage is non continuous and have flexible start and End Time. For ex - Analysis , Research , mining etc.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 spot


 Q141. What is the use case for "Reserved" EC2 plan ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. If the usage is continuous , stable and predictable.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2 reserved


 Q142. What is the use case for "On Demand" EC2 ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. If the computation required is Spiky and unpredictable.

If it's first time use.

If the lifespan of the application isn't known.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws ec2  aws computing  amazon cloud computing  amazon ec2


 Q143. What is the use case for Amazon Glacier ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Amazon Glacier is used for storing archieved files / objects and hence well suited for files where retrieval time isn't that important.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3  aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3 glacier  aws glacier


 Q144. What is the use case of aws S3-IA ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. IA stands for infrequently accessed and hence it's suited for files / objects are expected to be accessed infrequently.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3  aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3-ia


 Q145. What could be done if we try to upload a file larger than the allowed size in S3 ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. We can use multi part upload API

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q146. What is AWS Storage Gateway?Amazon Web Services (AWS)
Ans. It's an on premise virtual appliance that can be used as cache to store s3 locally at customer site.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws storage gateway


 Q147. How can we restrict CloudFront Access ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Price Class
Geo Targeting
Signed Urls , Signed Cookies

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws cloudfront  amazon cloudfront


 Q148. How can we restrict CloudFront access to a particular Geography ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. We can select the appropriate Price Class if that suits us.

We can do Geo Targeting by black listing / white listing certain geographies.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws cloudfront  amazon cloudfront


 Q149. What are the different things we can restrict CloudFront access on ?

Amazon Web Services (AWS)
Ans. 1. Protocol ( http, https )
2. Url Pattern ( *, /abc* )
3. Operation ( Put , Post , Delete etc )
4. Geo

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws cloudfront  amazon cloudfront


 Q150. What is origin and distribution wrt to AWS CloudFront ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Origin is the origin of File or services which CloudFront distributes like S3 in US East-1

Distribution is the combination of Edge locations that helps in the distribution of content / service.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws cloudfront  amazon cloudfront


previous 30   next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: