Interview Questions and Answers for 'Ibm' | Search Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers - Order By Newest

   next 30
Frequently asked.
 Q31. What should a class do if its implementing an interface ?Core Java

Ans. It should either implement all interface methods or declare unimplemented methods as abstract.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     interfaces     Asked in 1 Companies      Basic        frequent

Try 1 Question(s) Test


 Q32. What is a static variable in Java ?Core Java2016-07-19 11:20:35

Ans. It is a class level variable that is shared among the objects of that class.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     static   static variables   class level variables     Asked in 1 Companies      basic        frequent

Try 1 Question(s) Test


 Q33. What are the disadvantages of multithreading ?Core Java2016-10-11 08:47:41

Ans. 1. Switching Overheads - Even though multi threading aims at improving performance by reducing the wait time and hence improving overall throughput, there is a cost of switching resources between threads and sometime this cost can surpass the benefits if there isnt much wait for IO or external communication.

2. Debugging is hard with multi threaded code.

3. Deadlock - Execution of multi threaded code many a times lead to deadlock due to shared resources.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     multithreading  threads     Asked in 4 Companies


 Q34. What is the difference between Controller and Task Command ?IBM WCS2016-10-12 00:52:48

Ans. Controller Command is the command that gets called upon a request, just like We have actions in struts and controller in Spring. Task is a step in this bigger process. Task command are the commands that perform specific task for a controller command, like service classes in other frameworks. In order to complete the request, a controller command may invoke multiple task commands.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IBM Websphere Commerce   IBM WCS  WCS commands


Frequently asked Design Pattern interview question.
 Q35. What is a prototype design pattern ?Design2016-11-04 08:06:01

Ans. The prototype pattern is a creational design pattern. It is used when the type of objects to create is determined by a prototypical instance, which is cloned to produce new objects. Prototype is used when we need duplicate copies of objects.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     design pattern  prototype design pattern  cloning     Asked in 11 Companies      intermediate


 Q36. What is difference between Product and Item ?IBM WCS2016-11-14 16:53:10

Ans. Item is a sale-able merchandise where as Product is a group of sale-able merchandise which share certain attributes. For example - Cell phone is a product whereas Samsung Galaxy S2 - White is an item.

Quantity is always attached to SKU ( Stock keeping unit ) or items. Product quantity has no relevance in terms of identify the current stock or reorder condition.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IBM Websphere Commerce   IBM Wcs


 Q37. Write a Java Program to check Armstrong Number ?Core Java2016-11-24 08:40:05

Ans. http://www.programmingsimplified.com/java/source-code/java-program-armstrong-number

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     program  code  coding  armstrong number     Asked in 1 Companies


 Q38. Explain Agile Software Development Methodology ?Process2016-11-30 16:00:02

Ans. https://en.wikipedia.org/wiki/Agile_software_development

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     software development process  agile     Asked in 5 Companies        frequent


 Q39. How Promotions are created and stored in WCS ?IBM WCS2016-12-07 12:59:56

Ans. Promotions are created either using Management Center or Accelerator. PX_PROMOTION table is used to store Promotions. Complete Promotion is stored as an XML string within XMLPARAM column. Other tables which are used to store promotion related information are -

CATENTCALCD
CALCODE
CLCDPROMO

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q40. What is purchase condition and reward in promotions ?IBM WCS2016-12-28 22:51:04

Ans. Purchase condition is the condition that must be fulfilled before a promotion is applied and Reward is the benefit that is passed to customer.

For Example - If promotion is "Buy 2 Quantity of X, Get Y Free" , Purchase condition is inclusion of 2 qty of X in Cart. Reward in this case would be 1 qty of Y.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q41. What steps are needed to create a new promotion type ?IBM WCS2017-01-06 17:44:46

Ans. a. Create necessary lzx files( template , object definition and properties ), make config entries and then Build open Laszlo project ( for LOBTools ) so that new promotion type should be displayed in management center.

b. Create a new promotion type xsl ( promotion type template ) and then map it to the promotion type.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q42. How can you check the status of an ORDER ?IBM WCS2017-01-06 17:47:12

Ans. By querying the STATUS from the ORDERS table.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q43. I want to collect email addresses of all Registered Users. Which table should I refer ?IBM WCS2017-01-06 17:47:43

Ans. ADDRESS

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q44. How can i get to know all the active promotions without going to management center ?IBM WCS2017-01-06 17:47:45

Ans. We can query the DB as follows

Select NAME from PX_PROMOTION where STATUS=1;

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q45. How can we remove a JSP page from getting cached ?IBM WCS2017-01-06 17:48:00

Ans. Remove the jsp entry from cachespec.xml.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q46. Where do we store DB configuration and how can we change that ?IBM WCS2017-01-06 17:48:16

Ans. wc-server.xml stores the DB configuration. We can either change it manually or by using setdbtype command.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q47. Which table holds the encrypted login password ?IBM WCS2017-01-06 17:56:49

Ans. USERREG

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q48. How can we enable promotion engine logs ?IBM WCS2017-01-07 11:14:58

Ans. By making Debug=true within WCSPromotionEngineConfig.xml

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q49. What are the steps to create a new business policy ?IBM WCS2017-01-07 11:15:17

Ans. Step 1 - Create a new policy definition by adding record in tables POLICY, POLICYDESC.
Step 3 - Associate commands to the new policy by adding records in POLICYCMD.
Step 2 - Associate the new policy with its terms and conditions by adding a record in relationship table POLICYTC.
Step 4 - Add reference to the policy in the repective contract xml file.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q50. Define Business policy categories provided by WCS ?IBM WCS2017-01-07 11:15:57

Ans. Catalog business policies

Catalog business policies define the scope and characteristics of the catalog of products for sale in a store including prices and the categorization of products in a store's catalog.

Payment business policies

Invoicing, payment, and refund business policies define how a store accepts payments, pays refunds, and the format of a store's invoices.

Returns business policies

Returns business policies define if refunds are accepted, the time period they are accepted for, and any re-stocking fees applied to returns.

Shipping business policies

Shipping business policies define the shipping providers a store can use and the charges associated with each type.

Referral interface business policies

Referral interface business policies define the relationship between a proxy store and a remote store.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q51. Where do we specify the buyer seller relationship ?IBM WCS2017-01-07 11:16:14

Ans. In the contract xml files.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


  Q52. What is database Normalization ?Database2017-01-09 12:00:02

Ans. https://en.wikipedia.org/wiki/Database_normalization

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     normalization  database     Asked in 35 Companies      intermediate        frequent


  Q53. What is an exception and exception handling in Java ?Core Java2017-01-09 13:01:40

Ans. An Exception in java is the occurrence during computation that is anomalous and is not expected.

Exception handling is the mechanism which is used to handle such situations.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     exception handling     Asked in 18 Companies      basic        frequent


 Q54. How Access control Policies are implemented in WCS ?IBM WCS2017-01-25 13:16:43

Ans. There are three elements i.e Users ( Who want access ) , Actions ( What kind of Access ) and Resources ( Whose Access ). The relationship between resource and user is store in ACRELATION table and ACRESREL associate a resource and relationship.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IBM Websphere Commerce


 Q55. What are the tables used for Access control ?IBM WCS2017-01-25 13:17:01

Ans. ACPOLICY , ACPOLDESC , ACACTION , ACRELATION , ACRESREL , ACRESGRP

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IBM Websphere Commerce


 Q56. Who manages the Access control policies and How ?IBM WCS2017-01-25 13:17:19

Ans. Site Administrator and through Org Admin Console.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IBM Websphere Commerce


 Q57. What are the design patterns used in WCS ?IBM WCS2017-01-25 13:17:34

Ans. MVC , Display Design and Command.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IBM Websphere Commerce


 Q58. What is reload interval and where it is defined ?IBM WCS2017-01-25 13:17:51

Ans. reload interval or jsp caching interval is a parameter that indicates how frequently a JSP should be recompiled.

It is defined within

Stores.warWEB-INFibm-web-ext.xmi

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IBM Websphere Commerce


 Q59. What information is stored in CACHEIVL table and How does this help in caching ? IBM WCS2017-01-25 13:18:05

Ans. This table records the changes to product or category information in the database. This is referred by WCS for invalidating dynacache.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IBM Websphere Commerce


 Q60. What are the different types of Auctions in WCS ?IBM WCS2017-01-25 13:18:35

Ans. open cry, sealed bid, and dutch

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IBM Websphere Commerce  Auctions


previous 30   next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: