Interview Questions and Answers for 'T' | Search Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers - Order By Newest

   next 30
 Q1001. Write a method to convert all elements of a set to lower case.Core Java
Ans. http://javasearch.buggybread.com/CodeSnippets/searchCodeSamples.php?keyword=Method+to+convert+all+elements+of+a+collection&category=code

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     code  coding  string  String.toLowerCase  set  collections


 Q1002. Write java code to Get all words from a String and display themCore Java
Ans. http://javasearch.buggybread.com/CodeSnippets/searchCodeSamples.php?keyword=+Get+all+words+from+a+String&category=code

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     string   get all words from strings   string.split


Recently asked in Sophos
 Q1003. Write a Method to get a map of words and their count by passing in the stringCore Java
Ans. http://javasearch.buggybread.com/CodeSnippets/searchCodeSamples.php?keyword=Method+to+get+a+map+of+words&category=code

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     map  collections     Asked in 2 Companies      intermediate


 Q1004. Write code for singleton classDesign
Ans. http://javasearch.buggybread.com/CodeSnippets/searchCodeSamples.php?keyword=singleton+class&category=code

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     singleton  code  coding  design pattern     Asked in 1 Companies      Intermediate        frequent


 Q1005. Have you ever looked into internal implementation of Java Collections ?
Ans. Yeah, I once looked into implementation of TreeSet and TreeMap just for learning.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     collections


 Q1006. How is static and dynamic polymorphism achieved in Java ?Core Java
Ans. Static polymorphism is the polymorphic resolution identified at compile time and is achieved through function overloading whereas dynamic polymorphism is the polymorphic resolution identified at runtime and is achieved through method overriding.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     static polymorphism  object oriented programming (oops)  oops concepts   dynamic polymorphism  object oriented programming (oops)  oops concepts   polymorphism  object oriented programming (oops)  oops concepts   overloading   overriding   broadridg     Asked in 1 Companies      basic        frequent


 Q1007. Why can't we declare a class abstract as well as final ?Core Java
Ans. Abstract means that the class is only meant to be subclassed whereas final means that it cannot be subclassed so both concepts - abstract and final are actually mutually exclusive and hence not permitted together.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     abstract   final   java keywords     Asked in 1 Companies


Very frequently asked to fresh graduates. Frequently asked in NSEiT and Accenture India
 Q1008. Write a program to Generate prime numbers till a given numberCore Java
Ans. public class Main {
public static void main(String args[]) {
int number = 2;
int count = 0;
long sum = 0;
int givenNumber = 1000;
while (count < givenNumber) {
if (isPrimeNumber(number)) {
sum = number;
count;
}
number;
}
System.out.println(sum);
}
private static boolean isPrimeNumber(int number) {
for (int i = 2; i <= number / 2; i) {
if (number % i == 0) {
return false;
}
}
return true;
}
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     generate prime numbers  code  coding     Asked in 5 Companies      basic        frequent


 Q1009. Write a program to calculate factorial of a number using recursionCore Java
Ans.

public class Factorial {
   public static void main(String[] args){
      int x = 5;
      
      System.out.println(calculateFactorial(x));
   
   }
   
   private static int calculateFactorial(int x){
      if(x==1){
         return 1;
      }
      return x * calculateFactorial(x-1);
   }
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     factorial  calculate factorial  code  coding  recursion     Asked in 1 Companies      basic


 Q1010. Write code for the usage of Builder Design Pattern
Ans. http://javasearch.buggybread.com/CodeSnippets/searchCodeSamples.php?&category=code&searchOption&keyword=964

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     builder design pattern  builder pattern  code  coding      intermediate


 Q1011. Write code for constructor overloadingCore Java
Ans. http://javasearch.buggybread.com/CodeSnippets/searchCodeSamples.php?&category=code&searchOption&keyword=965

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     constructor overloading  code  coding     Asked in 2 Companies      basic


 Q1012. Write code to check if an integer is odd or even using ternary operator
Ans. http://javasearch.buggybread.com/CodeSnippets/searchCodeSamples.php?&category=code&searchOption&keyword=963

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     ternary operator  code  coding


 Q1013. Write code to sort elements of a set
Ans. http://javasearch.buggybread.com/CodeSnippets/searchCodeSamples.php?&category=code&searchOption&keyword=952

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     set  collections  sorting  treeset  code  coding


 Q1014. In the following code , how many methods needs to be implemented in Class B ?

public interface A{
   public void method1();
   public void method2();
   public void method3();
}

abstract class B implements A{
}
Core Java
Ans. As Class B has been declared abstract , we can either implement any of these methods and just declare rest of them abstract.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     interfaces  abstract classes  code  coding

Try 2 Question(s) Test


 Q1015. What will the following code print ?

Integer a = 100, b =100;
Integer c = 1000, d = 1000;
System.out.println(a == b);
System.out.println(c ==d);
Core Java
Ans. false
false

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     object equality  code  coding        frequent


  Q1016. How is multiple inheritance implemented in Java ?Core Java
Ans. There was no multiple inheritance in java before version 8 as implementing multiple interfaces cannot be termed as inheritance.

With Java 8 , came the concept of default methods wherein the class implementing the interface carries the default implementation from the interface and hence facilitating multiple inheritance.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     multiple inheritance  object oriented programming (oops)  oops concepts   inheritance  object oriented programming (oops)  oops concepts   oops concept     Asked in 10 Companies        frequent


 Q1017. Write a program for Coin Changer application ?
Ans. http://javasearch.buggybread.com/CodeSnippets/searchCodeSamples.php?&category=code&searchOption&keyword=979

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     coin changer application  coin changing  general electic (ge)


 Q1018. What is unmodifiable set / unmodifiable map ? How can we create one ?
Ans. It is an unmodifiable / read only view of the underlying collection. We can use

Collections.unmodifiableSet(Set set)
Collections.unmodifiableMap(Map map)
Collections.unmodifiableCollection(Collection collection)

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     collections  set  unmodifiable set  map  unmodifiable map  unmodifiablemap  unmodifiableset  Collections.unmodifiableCollection  Collections.unmodifiableMap  Collections.unmodifiableSet


 Q1019. What is the use of MethodHandle ?
Ans. MethodHandle is a modern, more flexible, more typesafe way of doing reflection.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     MethodHandle  Reflection


  Q1020. What is a Destructor ? Do we have Destructors in Java ?Core Java
Ans. Destructor is used to de-allocate memory allocated by objects.

There are no destructors in Java. Alternatively, Java provides Automatic garbage collection i.e automatically releasing the un-referenced memory.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     destructor  garbage collection     Asked in 11 Companies      Basic        frequent

Try 1 Question(s) Test


 Q1021. What are JSP Scriptlets?
Ans. Scriptlet allow to write Java code inside JSP like following

<% Java Code %>

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     jsp  jsp scriptlet  scriptlet


 Q1022. What is struts.devMode?
Ans. The struts.devMode is used to make sure that framework is running in development mode or production mode by setting true or false.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     struts  struts.devMode


 Q1023. What is use of Revert in SVN?Tools
Ans. Revert your local changes.

There are 2 types of reverts -

1) Local Revert: It will delete all changes from files which you made after updates and before commit.
2) Repo Revert: Upload the changes to previous Repo.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     svn  subversion  version control system  configuration management     Asked in 2 Companies


 Q1024. Can we have multiple threads consuming message stream from a single partition ?
Ans. Yes, by having multiple Consumer Groups.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     apache kafka  kafka  kafka consumer  kafka topic partitions  bigdata  consumer group


 Q1025. Can we have multiple threads consuming messages from a single partition if we have single Consumer Group ?
Ans. No, we can only have max 1 thread per partition in a single Consumer Group.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     apache kafka  kafka  kafka consumer  kafka topic partitions  bigdata  consumer group


 Q1026. If we have more threads than partitions in a kafka consumer, How can we model it efficiently ?
Ans. We will have to use multiple consumer groups in that case as threads will remain idle if we use single consumer group. A more sophisticated algorithm could be required with multiple groups if we have to ensure the order of consumption.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     apache kafka  kafka  kafka consumer  kafka topic partitions  bigdata  consumer group


 Q1027. Is Iterator a class ?
Ans. No, iterator is an interface that is used to parse through the elements of a Collection

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     collections  iterator


 Q1028. Can a lock be acquired on a class? How is it different than the object level lock ?
Ans. Yes, a lock can be acquired on the class. Class level lock is applicable on the whole class and hence on all objects of the class whereas the object level lock is applicable on the respective object.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     synchronization  class level lock  object level lock


 Q1029. Difference between Yielding and Sleeping ?
Ans. When a task invokes its yield method, it returns to the ready state. When a task invokes its sleep method, it returns to the waiting state.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     multithreading  threads  yielding  sleeping  thread states


 Q1030. What is the use of Runtime Class ?
Ans. This class is used to provide access to the Java runtime system

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     runtime class  jre  java runtime


previous 30   next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: