Interview Questions and Answers for 'T' | Search Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers - Order By Newest

   next 30
 Q1331. Write a program to print count / no of common words in 2 separate stringsCore Java
Ans. public class BuggyBread {
   public static void main(String args[]) {
       String str1 = "we are what we repeatedly Do excellence, then, is not an act but a haBit";
       String str2 = "we are what we repeatedly Do is";
       String[] str1Words = str1.split(" ");
       String[] str2Words = str2.split(" ");
      
       Set str1WordsSet = new HashSet();
      
       for(String word:str1Words){
          str1WordsSet.add(word);
       }
      
       int commonWordsCount = 0;
      
       for(String word:str2Words){
          if(str1WordsSet.contains(word)){
             commonWordsCount++;
          }
       }
      
       System.out.println(commonWordsCount);
   }
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     String  coding  code


 Q1332. Write a Program to remove duplicate words from the StringCore Java
Ans.
public class BuggyBread {
public static void main(String args[]) {
String str = "we are what we repeatedly Do excellence, then, is not an act but a haBit";
Set<String> wordSet = new LinkedHashSet(); // Using Linked Hash Set as we would like to retrieve words in the insertion order

for(String word: str.split(" ")){
wordSet.add(word);
}

for(String word: wordSet){
System.out.print(word);
System.out.print(" ");
}
}
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     String  coding  code     Asked in 1 Companies      basic


 Q1333. Write a Program to display the words of a String in alpahbetical or Dictionary OrderCore Java
Ans. public class BuggyBread {
   public static void main(String args[]) {
       String str = "we are what we repeatedly do excellence then is not an act but a haBit";
       Set<String> wordSet = new TreeSet(); // Using Linked Hash Set as we would like to retrieve words in the insertion order
      
       for(String word: str.split(" ")){
          wordSet.add(word);
       }
      
       for(String word: wordSet){
          System.out.print(word);
          System.out.print(" ");
       }
   }
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     String  coding  code


 Q1334. Difference between save and flush in Hibernate ?Hibernate
Ans. Save is used to save the entity to the session whereas flush is to save the session content to DB.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q1335. What is a fetch mode in Hibernate ?Hibernate
Ans. It specifies an association fetching strategy. It could be DEFAULT, JOIN or SELECT as following

@Fetch(FetchMode.SELECT)

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q1336. Difference between concurrentHashMap and HashTable ?Core Java
Ans. HashTable locks the complete collection to provide synchronization whereas ConcurrentHashMap only locks segments to achieve synchronization and hence better efficient and faster.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     concurrentHashMap  HashTable  Map  Collections     Asked in 2 Companies


 Q1337. isnt the use of HashTable and ConcurrentHashMap the same, i.e providing synchronized map collection ?Core Java
Ans. Yes, they both aim at providing synchronized access to the Map collection. The only difference is in their implementation. ConcurrentHashMap came after HashTable and hence technically more efficient as it doesn't lock the complete map while accessing it.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     HashTable  ConcurrentHashMap  map  Collections


 Q1338. What are the advantages of Spring interceptor over Servlet Filters ?Spring
Ans. Spring Interceptor are Spring beans and hence they can inject other beans and can be used with other Spring frameworks concepts like AOP.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     interceptors  servlet filters  spring interceptors vs servlet filters


 Q1339. Upon compiling the following class, What .class files will get created

public class OuterClass{
class InnerClass{
}
}
Core Java
Ans. OuterClass.class AND OuterClass$InnerClass.class

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     class files  compilation  compile  inner classes   nested classes


 Q1340. Write a Program to validate an email addressCore Java
Ans. public class Class{
public static void main(String[] args){
String str = "xyz@123.com";

if(!str.contains("@") && !str.contains(".") && (str.indexOf('.') < str.indexOf('@'))){
System.out.println("Not a Valid Email Address");
}
}
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     validate an email address  coding  code     Asked in 3 Companies


 Q1341. Write a Program to validate if a particular character occurs after another in a stringCore Java
Ans. public class Class{
   public static void main(String[] args){
      String str = "xyz123.co@m";
      
      if(str.indexOf('.') < str.indexOf('@')){
         System.out.println("Not a Valid Email Address");
      }
   }
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     string  string.indexOf  coding  code


 Q1342. Difference between Singleton and Factory Design Pattern ?Design
Ans. Both are creational design patterns but singleton facilitates in creation and reuse of single object whereas Factory deals with creation of multiple objects.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Design pattern  singleton  factory  singleton vs factory     Asked in 4 Companies


 Q1343. How to enable Cross Site scripting protection in WCS ?IBM WCS
Ans. By specifying XSiteScriptingProtection within wc-server.xml. Prohibited characters and attributes are specified within XSiteScriptingProtection to protect the application from any XSS attach.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Cross site scripting  XSS attack  XSS  XSiteScriptingProtection  wc-server.xml


 Q1344. What is an Asset store ?IBM WCS
Ans. Asset stores are collections of sharable resources (business artifacts, business processes and storefront assets) that can be leveraged in other stores.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     asset store


 Q1345. What is an Attribute Dictionary and What are its benefits ?IBM WCS
Ans. Attribute dictionary is a set of common attributes that can be reused by multiple products.

The attribute dictionary provides a central place to manage shared attributes, with the following features:
The ability to standardize attributes.
The ability to easily compare attributes shared by products and SKUs.
The ability to quickly change attributes in one place to affect all catalog entries.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Attribute dictionary


 Q1346. What is SAR file ?IBM WCS
Ans. Its the Store Archive that holds the store Assets in the compressed form.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     SAR file  store archieve


 Q1347. What is suborder ?ECommerce
Ans. Part of the order that needs to be shipped to a particular Address. There could be an Order where different portions needs to be delivered to different addresses. Each portion in such case is a suborder.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     order management  sub order  ecommerce


 Q1348. What is backorder ?ECommerce
Ans. The status of an ordered product when inventory allocation has determined that the product is not available.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     order management  back order  ecommerce


 Q1349. What is cross-selling ?ECommerce
Ans. Selling of Merchandise across stores. For example - Store A selling Store B's merchandise.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     cross selling  order management  ecommerce


 Q1350. Describe Marketing subsystem and What WCS components are part of this system ?IBM WCS
Ans. The Marketing subsystem is a component of the WebSphere Commerce Server, and provides numerous marketing concepts to your site, designed to increase brand awareness, and to attract and retain customers. Components of the marketing subsystem provide functionality to create marketing campaigns, including customer segments and advertising; and e-mail activities.

Various components are -

1. Promotions
2. Auctions
3. eSpots
4. e Mail Campaigns
5. Hubs and Extended sites for affiliates

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     marketing subsystem


 Q1351. Describe Catalog subsystem and the tables used in WCS for managing this ?IBM WCS
Ans. The catalog subsystem or Catalog Management provides online catalog navigation, partitioning, categorization, and associations. In addition, the catalog subsystem includes support for personalized interest lists and custom catalog display pages. The catalog subsystem contains all logic and data relevant to an online catalog, including catalog groups (or categories), catalog entries, and any associations or relationships among them.

Tables used for Catalog subsystem

1. CATENTRY
2. CATENTREL

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     catalog subsystem


 Q1352. Is it necessary to register controller command in CMDREG table ? IBM WCS
Ans. It is not necessary to enter data in the CMDREG table, but an entry should be made in the struts-config.xml. The controller command can be registered in the CMDREG table by xml and SQL query.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     controller commands  CMDREG


 Q1353. What are the tag libraries used in WCS ? IBM WCS
Ans. Core tags, sql , xml and fmt tags.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     wcs tag libraries


 Q1354. Write a Program to find the missing integer in an array of consecutive numbers?Core Java
 This question was recently asked at 'Knight Capital'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1355. How to find the median number in an array of integers ?Core Java
Ans.

Arrays.sort(numArray);
double median;
if (numArray.length % 2 == 0)
   median = ((double)numArray[numArray.length/2] (double)numArray[numArray.length/2 - 1])/2;
else
   median = (double) numArray[numArray.length-1/2];

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     coding     Asked in 2 Companies


 Q1356. Tell us something about Spring framework ?Spring
Ans. Spring is a lightweight framework which gives in-build DI(Dependency injection) and IOC(Inversion of control) features. Where DI is used for injecting one bean into the another bean like Inheritance in Java and IOC is a controller which will control the flow of the bean like bean creation and so on. We will use Bean Factory and Application Context for configuring.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1357. Write a Java program to print 10 random numbers between 1 to 100?Core Java
 This question was recently asked at 'karya technology'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     coding  code     Asked in 1 Companies


 Q1358. Why don't Java objects have destructors ?Core Java
Ans. Java manages memory using built-in garbage collector

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     destructor  garbage collection


 Q1359. What is the difference between && and & in Java ?Core Java
Ans. && is a Logical whereas & is a bitwise operator

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     operators  logical vs bitwise operator


 Q1360. What is the parent child relationship in Maven ?Maven
Ans. Maven provides a facility to have a structure of inheritance relationship between modules / projects through parent tag in POM file. When we try building the parent project , all its child modules are built first in the order specified in the parent POM file.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     maven     Asked in 1 Companies


previous 30   next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: