Interview Questions and Answers for 'T' | Search Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers - Order By Newest

   next 30
 Q1301. What are the different types of Auctions in WCS ?IBM WCS
Ans. open cry, sealed bid, and dutch

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IBM Websphere Commerce  Auctions


 Q1302. Can we schedule auctions and promotions in WCS ?IBM WCS
Ans. Yes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IBM Websphere Commerce  promotions  marketing


 Q1303. How do we set Auctions in WCS ?IBM WCS
Ans. Through Accelerator.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IBM Websphere Commerce  Auctions  Marketing


 Q1304. Why can't we add Products while specifying Target Catalog entry in Promotions?IBM WCS
Ans. Product refer to category of Items and hence can't be associated to a particular Stock keeping unit. Items can only be targeted while creating promotions.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IBM Websphere Commerce  Promotions  Marketing


 Q1305. What are eSpots and How do we manage them ?IBM WCS
Ans. eSpot is the mechanism in WCS to schedule and display dynamic content. Content management for these slots are done through Accelarator.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     IBM Websphere Commerce  eSpots  Marketing subModule


 Q1306. Write any sorting algorithm.Algorithm
Ans. https://javasearch.buggybread.com/InterviewQuestions/questionSearch.php?searchOption=label'

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Algorithm  Sorting Algorithm     Asked in 4 Companies      basic        frequent


 Q1307. What will be the output of following code ?

Base Interface

public interface BaseInterface {
   int i = 4;
}

Derived Interfaces

public interface DerivedInterface1 extends BaseInterface{
   int i = 5;
}

public interface DerivedInterface2 extends BaseInterface{
   int i=6;
}

Implementing Class

public class Class implements DerivedInterface1,DerivedInterface2 {
   public static void main(String[] args){
      System.out.println(BaseInterface.i);
   }
}

What will be the output upon executing main and Why ?
Core Java
Ans. It will print 4 because member elements of an interface are implicitly static and hence the concept of overriding doesn't work.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     interfaces  coding  code  extending interfaces  diamond interfaces     Asked in 1 Companies      intermediate


 Q1308. What will be the output of following code ?

Base Interface

public interface BaseInterface {
   int i = 4;
}

Derived Interfaces

public interface DerivedInterface1 extends BaseInterface{
   int i = 5;
}

public interface DerivedInterface2 extends BaseInterface{
   int i=6;
}

Implementing Class

public class Class implements DerivedInterface1,DerivedInterface2 {
int i=10;   

public static void main(String[] args){
      System.out.println(new Class().i);
   }
}

What will be the output upon executing main and Why ?
Core Java
Ans. 10

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     interfaces  coding  code      intermediate


 Q1309. What is the difference between compilation and decompilation ?Core Java
Ans. Compilation is the process of converting Java source files to class files which can be executed by the Java runtime environment whereas Decompilation is the process of converting class files back to the Java Source code.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     compilation vs decompilation  compiler vs decompiler


 Q1310. Write a class / program that takes few numbers from the input and then output the average ?Core Java
Ans. public class Class{
   public static void main(String[] args){
      List<Integer> collector = new ArrayList();

      Scanner scanner = new Scanner(System.in);
      int x = scanner.nextInt();
      while(x != 0){
         collector.add(x);
         x = scanner.nextInt();
      }
      System.out.println(collector.stream().collect(Collectors.averagingInt(p->((Integer)p))));
   }
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     coding  code  collector  streams  Collectors.average     Asked in 1 Companies


 Q1311. Write a program to check is a string is substring of another ?Core Java
Ans. public class Class{
   public static void main(String[] args){
      String string1 = "Hello I am Jack. I live in United States. I live in california state.";

      String string2 = "I live in";

      if(string1.indexOf(string2) >= -1){
         System.out.println("string2 is sub string of string1");
      } else {
         System.out.println("string2 is not sub string of string1");
      }
   }
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     string  coding  code


 Q1312. Write a Program to check number of occurrences of one string within another ? Core Java
Ans. public class Class{
   public static void main(String[] args){
      String string1 = "Hello I am Jack. I live in United States. I live in california state.";

      String string2 = "I live in";

      int startIndex = 0;
      int endIndex = string1.length()-1;

      int countNoOfOccurences = 0;

      String remainingString = string1;

      while(startIndex < endIndex){
         if(remainingString.indexOf(string2) != -1){
            countNoOfOccurences++;
            startIndex = remainingString.indexOf(string2) + string2.length();
            remainingString = remainingString.substring(startIndex);
         } else {
            break;
         }
      }

      System.out.println(countNoOfOccurences);
   }
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     string  code  coding     Asked in 2 Companies


 Q1313. Write a Program to check if string is a Colidrome ?
(Colidrome is a word that has n alphabets followed by the reverse of the n alphabets, for ex - mallom)
Core Java
Ans.
public class Class {
   public static void main(String[] args) {
      String str = "mallam";
      String firstHalf = str.substring(0, str.length() / 2);
      String secondHalf = str.substring(str.length() / 2);

      if (firstHalf.equals(new StringBuilder(secondHalf).reverse().toString())) {
         System.out.println("It's a Colidrome");
      } else {
         System.out.println("It's not a Colidrome");
      }
   }
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Colidrome  String  Code  Coding     Asked in 1 Companies


 Q1314. Write a program in Java that prints the numbers from 1 to 100. But for multiples of three print Fizz instead of the number and for the multiples of five print Buz. For numbers which are multiples of both three and five print FizzBuzzCore Java
Ans. public class Class{
public static void main(String[] args){
for(int i=1;i<= 100;i++){
if(i%3 == 0){
if(i%5 == 0){
System.out.println("FizzBuzz");
}
System.out.println("Fizz");
} else if(i%5 == 0){
System.out.println("Buzz");
} else {
System.out.println(i);
}

}
}
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     code  coding     Asked in 2 Companies


 Q1315. Write a Program to print count of each character in a String.Core Java
Ans. public class BuggyBread {
public static void main(String args[]) {
Map<Character, Integer> countMap = new HashMap();
String str = "hello world";
for (char character : str.toCharArray()) {
if (countMap.containsKey(character)) {
countMap.put(character, countMap.get(character) + 1);
} else {
countMap.put(character, 1);
}
}
System.out.println(countMap);
}
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     String  Code  Coding  Character     Asked in 1 Companies


 Q1316. Write a Program to only print characters that have occured more than once in a StringCore Java
Ans. public class BuggyBread{
public static void main (String args[]) {
Set<Character> set = new HashSet();
Set<Character> setWithDuplicateChar = new HashSet();
String str = "hello world";
for(char character: str.toCharArray()){
if(set.contains(character)){
setWithDuplicateChar.add(character);
} else {
set.add(character);
}
}

System.out.println(setWithDuplicateChar);
}
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     String  Code  Coding


 Q1317. Write a program for 0 and cross games? Core Java
 This question was recently asked at 'Compro Technologies'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     code.coding.0 and cross game     Asked in 1 Companies


 Q1318. why should one we use 32 bit system instead of 64 bit?Operating System
Ans. Performance of a system doesn't solely rely on size of processor or it's communication size. It should also be compatible with other resources like memory, storage etc. Moreover it makes no sense to have 64 bit systems when there is hardly any software than can run on 64 bit system.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q1319. Write a program to print two digit numbers that fulfil following criteria

Summing their digits and then multiplying with 3 should result in the number

For ex - 27 , (2+7) * 3 = 27


Core Java
Ans. public class BuggyBread {
   public static void main(String args[]) {
      for(int x=10;x<100;x++){
         int tensDigit = x/10;
         int unitDigit = x%10;
         
         if((tensDigit+unitDigit)*3 == x){
            System.out.println(x);
         }
      }
   }
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1320. Write Code showing InheritanceCore Java
Ans. class A {
public void test() {
System.out.println("Class A Test");
}
}

class B extends A {
public void test() {
System.out.println("Class B Test");
}
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1321. Write a Program / Code showing Inheritance and overriddingCore Java
Ans. class A {
public void test() {
System.out.println("Class A Test");
}
}

class B extends A {
public void test() {
System.out.println("Class B Test");
}

public static void main(String[] args){
A a = new B();
a.test(); // will print Class B Test
}
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1322. Create a Table with 2 Columns and Insert a row into itDatabase
Ans. CREATE TABLE TABLE_NAME (
ID NUMBER PRIMARY KEY,
NAME VARCHAR(50) NOT NULL,
);

INSERT INTO TABLE_NAME(ID, NAME) VALUES(1, "Abc");

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     ddl  dml  create table  insert records into table     Asked in 1 Companies


 Q1323. What is the difference between circular queue and priority queue ?Data Structures
Ans. https://qr.ae/TWK2Ok

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     circular queue  priority queue  queue  data structures  collections


 Q1324. What are the different primitive data types in Java ?Core Java
Ans. boolean
byte
char
double
float
int
long
short
void

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     data types  primitive data types     Asked in 1 Companies      Basic


 Q1325. What are the different operators in Java ?Core Java
Ans. && - AND
|| - OR
! - LOGICAL NOT

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     operators      Basic


 Q1326. What is a method reference in Java ?Core Java
Ans. Introduced with java 8 , Method References help us to point to methods by their name.

A method references is described using :: symbol

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     method reference  java 8  lambda expressions


 Q1327. Write a Program to print duplicate words in a StringCore Java
Ans. public class BuggyBread {
public static void main(String args[]) {
String str = "we are what we repeatedly Do excellence, then, is not an act but a haBit";
Set<String> words = new HashSet();
for(String word:str.split(" ")){
if(words.contains(word)){
System.out.println(word);
} else {
words.add(word);
}
}
}
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1328. Write code to find second largest number in an array of integers.Core Java
Ans. int arr[]={1,3,5,6,4,8,9,2,10};
Arrays.sort();
System.out.println(arr[arr.length-1]);

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     code  coding  find in array     Asked in 1 Companies


 Q1329. What are the different types of log files you have come across ?Logging
Ans. error , access , authentication , message , database etc

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     logging  log files  types of log files


 Q1330. Write a Program to find common words in 2 separate stringsCore Java
Ans. public class BuggyBread {
   public static void main(String args[]) {
       String str1 = "we are what we repeatedly Do excellence, then, is not an act but a haBit";
       String str2 = "we are what we repeatedly Do is";
       String[] str1Words = str1.split(" ");
       String[] str2Words = str2.split(" ");
      
       Set str1WordsSet = new HashSet();
      
       for(String word:str1Words){
          str1WordsSet.add(word);
       }
      
       for(String word:str2Words){
          if(str1WordsSet.contains(word)){
             System.out.println(word);
          }
       }
      
   }
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     String  coding  code


previous 30   next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: