Interview Questions and Answers for 'T' | Search Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers - Order By Newest

   next 30
 Q731. Different types of Hibernate Instance States ?Hibernate
Ans. Transient - In this state, an instance is not associated with any persistence context
Persistent - In this state, an instance is associated with a persistence context
Detached - This is a state for an instance which was previously associated with a persistence context an has been currently closed dissociated

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     hibernate


 Q732. Is It Good to use Reflection in an application ? Why ?Core Java
Ans. no, It's like challenging the design of application.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   reflection api   yes-no   architecture     Asked in 1 Companies      intermediate


 Q733. Why is Reflection slower ?
Ans. Because it has to inspect the metadata in the bytecode instead of just using precompiled addresses and constants.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   reflection   reflection api   architecture


 Q734. When should we use prototype scope and singleton scope for beans ?Spring
Ans. We should use singleton scope for beans when they are stateless and prototype when they are stateful.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     spring   bean scope   general electric   ge  singleton


 Q735. Difference between Assert and Verify ?Testing
Ans. Assert works only if assertions ( -ea ) are enabled which is not required for Verify.Assert throws an exception and hence doesn't continue with the test if assert evaluates to false whereas it's not so with Verify.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     assert   junit   mockito   verify   testing   unit testing     Asked in 5 Companies


 Q736. Which class elements are not persisted ?Hibernate
Ans. Static and Transient.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     hibernate   orm


 Q737. What entries we make in the hibernate config file if we are not using hbm files but Annotations ?Hibernate
Ans. We configure Entity classes having annotated mappings.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     hibernate   hibernate annotations


 Q738. How many SessionFactory and Session objects are created ?Java EE
Ans. Single SessionFactory object and multiple session objects for opening different session. Hibernate creates new Session object per thread.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     hibernate   sessionfactory hibernate   session hibernate


 Q739. What is the use of hbm2ddl Configuration in Hibernate ?Hibernate
Ans. This configuration specifies if hibernate should creates the Schema / Table on its own if the respective table is not found.

"update" doesn't create the table if it's not found whereas configuration set as "create" creates the schema automatically.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     hibernate   hibernate configuration   hibernate.cfg.xml   hbm2ddl


 Q740. What is the difference between these 2 annotations ?

@Entity

@Entity ( name="EMPLOYEES" )
Hibernate
Ans. The first annotation will try to map the Class with the Table as of same name as Class whereas the second annotation will specify the Entity name as "EMPLOYEES" and hence will try to map with Table Name "EMPLOYEES".

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     hibernate   hibernate annotations   entity annotations


 Q741. What is the difference between these 2 annotations ?

@Entity ( name ="EMPLOYEES")
@Entity @Table ( name=""EMPLOYEES"" )

@Entity ( name="EMP")
@Table ( name="EMPLPYEES" )
Hibernate
Ans. First Annotation will set the Entity name as EMPLOYEES and hence will try to map with the same Table name.

The second annotation will make the Entity mapped to table EMPLOYEES irrespective of the Entity Name ( which is class name in this case ).

Third Annotations will set the different names for Enitity and Table and will explicitly map them.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     hibernate   hibernate annotations   entity annotation   table annotation


 Q742. What are the different ID generating strategies using @GeneratedValue annotation ?Hibernate
Ans. Auto , Identity , Sequence and Table.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     hibernate   generatedvalue annotations   architecture


 Q743. How to do Eager loading in Hibernate ?Hibernate
Ans. Using

lazy = false in hibernate config file

or

@Basic(fetch=FetchType.EAGER) at the mapping

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     hibernate   lazy loading hibernate   basic annotation hibernate   architecture


 Q744. What is cascade ?Hibernate
Ans. Instead of Saving Parent as well as Child Entities individually , Hibernate provides the option to persist / delete the related entities when the Parent is persisted.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     hibernate   cascade   hibernate relationship   hibernate associations


 Q745. What are the different Cascade types ?Hibernate
Ans. Detach, Merge , Persist , Remove , Refresh

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     hibernate   cascade   cascade type


 Q746. Which type of associated Entities are Eagerly loaded by Default ?Hibernate
Ans. OneToOne

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     hibernate   hibernate associations   hibernate relationship


 Q747. After which Hibernate version , related Entities are initialized lazily ?Hibernate
Ans. After Hibernate 3.0

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     hibernate   lazy loading hibernate   lazy initialization hibernate


 Q748. Can we declare Entity class as final ?Hibernate
Ans. Yes but as Hibernate creates the Proxy Classes inherited from the Entity Classes to communicate with Database for lazy initialization. Declaring entity classes as final will prohibit communication with database lazily and hence will be a performance hit.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     hibernate   proxy objects   proxy classes   entity hibernate


 Q749. What is the difference between int[] x; and int x[]; ?Core Java
Ans. No Difference. Both are the acceptable ways to declare an array.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   array   arrays   array declaration   difference between     Asked in 3 Companies      basic


 Q750. What are the annotations used in Junit with Junit4 ?
Ans. @Test

The Test annotation indicates that the public void method to which it is attached can be run as a test case.

@Before

The Before annotation indicates that this method must be executed before each test in the class, so as to execute some preconditions necessary for the test.

@BeforeClass

The BeforeClass annotation indicates that the static method to which is attached must be executed once and before all tests in the class.

@After

The After annotation indicates that this method gets executed after execution of each test.

@AfterClass

The AfterClass annotation can be used when a method needs to be executed after executing all the tests in a JUnit Test Case class so as to clean-up the set-up.

@Ignores

The Ignore annotation can be used when you want temporarily disable the execution of a specific test.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   junit   jnuit4   junit annotations


 Q751. What is asynchronous I/O ?
Ans. It is a form of Input Output processing that permits other processing to continue before the I/O transmission has finished.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   io   file   fileio   java7   architecture


 Q752. If there is a conflict between Base Class Method definition and Interface Default method definition, Which definition is Picked ?
Ans. Base Class Definition.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   java8   default methods


Frequently asked these days as there are major changes in Java 8.
  Q753. What are new features introduced with Java 8 ?Core Java
Ans. Lambda Expressions , Interface Default and Static Methods , Method Reference , Parameters Name , Optional , Streams, Concurrency.

  Sample Code for Lambda

  Sample Code for interface default

  Sample Code for Optional

  Sample Code for Streams

  Sample Code for java.time

  Sample Code for Predicate

  Sample Code for Consumer

  Sample Code for MapMerge

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   java8   technical lead   technical architect     Asked in 14 Companies      expert        frequent


Rarely asked as default methods have been introduced with Java 8.
 Q754. Can we have a default method without a Body ?Core Java
Ans. No. Compiler will give error.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   java8   default method   yes-no        rare


Rarely asked as default methods have been introduced with Java 8.
 Q755. Can we have a default method definition in the interface without specifying the keyword "default" ? Core Java
Ans. No. Compiler complains that its an abstract method and hence shouldn't have the body.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   java8   default methods   default keyword   yes-no


 Q756. Can a class implement two Interfaces having default method with same name and signature ?

public interface DefaultMethodInterface {
default public void defaultMethod(){
System.out.println("DefaultMethodInterface");
}
}

public interface DefaultMethodInterface2 {
default public void defaultMethod(){
System.out.println("DefaultMethodInterface2");
}
}

public class HelloJava8 implements DefaultMethodInterface,DefaultMethodInterface2 {
public static void main(String[] args){
DefaultMethodInterface defMethIn = new HelloJava8();
defMethIn.defaultMethod();
}
}
Ans. No. Compiler gives error saying "Duplicate Default Methods"

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   java8   default methods


 Q757. What If we make the method as abstract in another Interface ?

public interface DefaultMethodInterface {
default public void defaultMethod(){
System.out.println("DefaultMethodInterface");
}
}

public interface DefaultMethodInterface2 {
public void defaultMethod(){
System.out.println("DefaultMethodInterface2");
}
}

public class HelloJava8 implements DefaultMethodInterface,DefaultMethodInterface2 {
public static void main(String[] args){
DefaultMethodInterface defMethIn = new HelloJava8();
defMethIn.defaultMethod();
}
}
Ans. Even then the Compiler will give error saying that there is a conflict.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   java8   default methods


 Q758. What if we override the conflicting method in the Class ?

public interface DefaultMethodInterface {
default public void defaultMethod(){
System.out.println("DefaultMethodInterface");
}
}

public interface DefaultMethodInterface2 {
default public void defaultMethod(){
System.out.println("DefaultMethodInterface2");
}
}

public class HelloJava8 implements DefaultMethodInterface,DefaultMethodInterface2 {
public static void main(String[] args){
DefaultMethodInterface defMethIn = new HelloJava8();
defMethIn.defaultMethod();
}

public void defaultMethod(){
System.out.println("HelloJava8");
}
}
Ans. There won't be any error and upon execution the overriding class method will be executed.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   java8   default methods


 Q759. What will happen if there is a default method conflict as mentioned above and we have specified the same signature method in the base class instead of overriding in the existing class ?
Ans. There won't be any problem as the Base class method will have precedence over the Interface Default methods.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   java8   default methods


 Q760. If a method definition has been specified in Class , its Base Class , and the interface which the class is implementing, Which definition will be picked if we try to access it using Interface Reference and Class object ?
Ans. Class method definition is overriding both the definitions and hence will be picked.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   java8   default methods


previous 30   next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: