Interview Questions and Answers for 'T' | Search Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers - Order By Newest

   next 30
 Q1681. What is nested if ?Core Java
Ans. if statements nested within another if or else blocks are called nested if statements.

if(condition1) {
if(condition2){
}
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     if statement  control statements   nested if


 Q1682. How to use spring boot to configure different datasources ?Spring Boot
Ans. https://github.com/jahe/spring-boot-multiple-datasources

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Spring Boot     Asked in 1 Companies


 Q1683. what are different pointer operators used ?Core Java
 This question was recently asked at 'Huawei Technologies'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1684. What is the default data type of Serialized methods?'Core Java
 This question was recently asked at 'Intime Tec'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1685. Do we have a method to reverse a string in String class ?Core Java
Ans. No but we have it in StringBuilder.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     String  StringBuilder  Reverse a string


 Q1686. How can we convert char into a String ?Core Java
Ans. We can use StringBuilder. StringBuilder accepts char as the argument for it's constructor.

new StringBuilder('').toString();

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     convert char to String  char  String


 Q1687. How can we check if a particular character is upper case in Java ?Core Java
Ans. 1. We can compare the ascii value of the character. Ascii for Capital case character is from 65 to 90.

2. We can compare to see if lowerCase of the character is not equal to character itself.

For example -

if character is 'a' the following code

new StringBuilder(char).toString().toLowerCase().equals(new StringBuilder(char)

will return true and hence char is lower case

if character is 'A' the following code

new StringBuilder(char).toString().toLowerCase().equals(new StringBuilder(char)

will return false and hence char is upper case

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     check upper case character  character


 Q1688. Why the following code produced this output ?

int x = 5;
int y = x;
y = 10;
      
System.out.println(x); // prints 5 and not 10
Core Java
Ans. Because when we say y = x, the value of x is copied to another memory location and then y points to that new memory location.

Unlike object references that once assigned point to same object in memory, value is copied in case of variable assignment.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     variable assignment


 Q1689. In which memory segment - heap or stack, the following stored by JVM

1. static members
2. objects
3. object references
4. local or method variables

Core Java
Ans. static members are stored in method area of heap

objects are stored on heap

object references are stored on stack

local or method variables are stored on stack

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     jvm  memory management  stack  heap


 Q1690. Write a Program to implement stack using LinkedList.Data Structure
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Data Structure


 Q1691. Describe how you could use a single array to implement three stacksAlgorithm
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Data Structure


 Q1692. How would you design a stack which, in addition to push and pop, also has a function min which returns the minimum element? Push, pop and min should all operate in O(1) timeAlgorithm
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Data Stricture   Big O Notation  time complexity


 Q1693. Write a program to sort a stack in ascending order You should not make any assumptions about how the stack is implemented The following are the only functions that should be used to write this program: push | pop | peek | isEmptyAlgorithm
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Data Structures


 Q1694. How can we convert String into Char array and vice versa ?Core Java
Ans. There is a method toCharArray() within String class that can be used to convert string to char array.

string.toCharArray();

String class has an argument constructor that takes a char array and create a string

new String(charArray);

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     string  char array


 Q1695. How can we convert a character or a character array into a String ?Core Java
Ans. String has an argument constructor that take char array as argument and creates a string.

There is no constructor available with String that takes in a character and creates a String. We can use StringBuilder which has a char argument constructor.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     character  char  char array  String  char to String  char array to String


 Q1696. Explain Generics in Java ?Core Java
Ans. Generics are a facility of generic programming that were added to the Java programming language in 2004 within J2SE5.0. They allow "a type or method to operate on objects of various types while providing compile-time type safety.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     generics     Asked in 7 Companies


 Q1697. What is ORM or Object Relationship Mapping ?Database
Ans. ORM is the mapping technique, which maps object with relational data model. As we know that in java we need objects we can not user data in relational(in table form). So ORM is set of guideline which allows us to map relational data model in object form.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     orm     Asked in 1 Companies        frequent


 Q1698. What are the uses of Abstraction ?Core Java
Ans. Loose Coupling
Facilitates designing complex applications by making them modular.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     oops concepts  abstraction     Asked in 1 Companies


 Q1699. What are the disadvantages of Bean Auto Wiring in Spring ?Spring
Ans. It can always be overridden with explicit wiring. Moreover it's confusing if we use both explicit as well as explicit wiring in the project.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Spring beans  auto wiring  autowiring


 Q1700. How can we track of all objects created in an application ?Design
Ans. We can store the references in a collection by adding to those objects in the collection. We can create a class "ObjectRegistry" with a collection or multiple collections with a search algorithm to look for the already collected objects.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     objects


 Q1701. Lets say we have a set "set1" with objects of Class A, Class has a non static string called element1, Write a code ( using lambda expression ) to see if there is any object in the set with element1 = "Hello". Core Java
Ans. set1.stream().filter(p->p.element1.equals("Hello")).findAny().isPreent();

or

set1.stream().map(A::getElement1).anyMatch("Hello"::equals)

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     lambda expressions  java 8  java8  java 8 filter  findAny()


 Q1702. Which of the OOP's features facilitate dependency injection ? Design
Ans. Inheritance , Runtime Polymorphism and Composition.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     dependency injection  inversion of control  ioc  oops  oops features


 Q1703. Is Runtime Polymorphism possible without Inheritance ?Core Java
Ans. Yes, Runtime Polymprohism requires either Class inheritance or Interface implementation.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     runtime polymorphism  object oriented programming (oops)  oops concepts  method overriding  inheritance  object oriented programming (oops)  oops concepts


 Q1704. Is dependency injection possible if we don't have inheritance / Composition ?Design
Ans. Without composition - No, as it's the core of dependency injection.

With Inheritance - Yes, through interface implementation.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     dependency injection  inversion of control  ioc


 Q1705. Does Wrapper classes produces immutable objects ? Core Java
Ans. Yes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     wrapper classes  immutable  immutability


 Q1706. Why shouldn't we use string concatenation extensively or in a loop ?Core Java
Ans. Because String being an immutable object creates a new object upon each concatenation cycle. If there is any such need , we should use String Builder whose objects are mutable.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     string  string immutable  immutability  for loop  control statements  loop statement     Asked in 1 Companies


 Q1707. What do we mean by a Data Type ?Core Java
Ans. if you have similar type of data or objects or entities, then we can give them a type with unique name. And this name will be our Data type.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     data type


 Q1708. As root, if you have to assign the owner for the file and set only read permission for the owner, Write a unix command to do it.Unix
Ans. chmod 477

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     unix commands  setting file permissions  chown  chmod


 Q1709. In the following code, which text will get printed immediately after Hello

for(int countx=0;countx<10;count++){
System.out.println("World");
for(int countx=0;countx<10;count++){
System.out.println("Friend");
for(int countx=0;countx<10;count++){
System.out.println("Hello");
break;
}
System.out.println("Buddy");
}
}
Core Java
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     break statement


 Q1710. Which of the two - iteration or recursion - is slower ?Core Java
Ans. Any function call is slower than the code in the same method as Java has to maintain stack of meta and function call information. So recursion is slower.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     iteration  recursion  iteration vs recursion


previous 30   next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: