Interview Questions and Answers for 'T' | Search Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers - Order By Newest

   next 30
 Q1711. Which type of testing involves use of mocking frameworks ?Testing
Ans. Unit Testing

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q1712. Can and Should we mock calls in integration tests ?Testing
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q1713. Can we instantiate the object of derived class if parent constructor is private ?Core Java
Ans. No

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     constructor  private constructor


 Q1714. How do you design microservices?Design
 This question was recently asked at 'Citigroup Bank,Sofi'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     microservices     Asked in 2 Companies


 Q1715. Can we have a sub enum within an enum ?Core Java
Ans. Yes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     enum  enum within enum


 Q1716. Write a SQL to remove records with a duplicate field in a Table ?Database
 This question was recently asked at 'Sofi'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     sql     Asked in 1 Companies


 Q1717. If a Map needs to be accessed simultaneously by multiple threads, which collection class should be used ? Core Java
Ans. ConcurrentHashMap

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     map  concurrenthashmap  multithreading


 Q1718. What is the difference between stream and parallel stream ?Core Java
Ans. streams are used for sequential processing of data and parallel streams are used for parallel processing of data (only if the underlying processor is multicore).

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     stream vs parallel stream  stream  parallel stream     Asked in 1 Companies


 Q1719. Difference between stateless and stateful rest services ?Rest
 This question was recently asked at 'Sofi'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     rest services  stateful rest service  stateless rest service     Asked in 1 Companies


 Q1720. What are the advantage of Abstract classes over interfaces with respect to Java 7 ? and What changed in Java 8 to help facilitate that in Java 8 ?Core Java
Ans. Abstract Classes provide default implementations of methods that are inherited by the classes that extend them, which was not the case for Interfaces. This changed in Java 8, where default implementations are provided for methods.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     abstract classes  interfaces  default method     Asked in 1 Companies      expert


 Q1721. Explain Hibernate Validation ?Hibernate
 This question was recently asked at 'Sofi'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     hibernate  hibernate validation     Asked in 1 Companies


 Q1722. Which validation frameworks have you worked on ?Frameworks
 This question was recently asked at 'Sofi'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     validation frameworks     Asked in 1 Companies


 Q1723. Can we mock static methods ?Testing
Ans. Yes we can use PowerMock. With Mockito , we cannot mock static methods.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     mocking fraeworks  mocking static methods  mockito


 Q1724. Is Cassandra read optimized or Write optimized ?Cassandra
Ans. Read optimized

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     cassandra     Asked in 1 Companies


 Q1725. How Cassandra provides better Read performance than Oracle Indices ?Database
Ans. Cassandra uses Hash Search which provides a look time of O(1) whereas Oracle Indices uses Binary Search that provide a lookup time of O(Log n).

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     cassandra  hash search  hash search vs binary search


 Q1726. How different is the Search algorithm when we query Cassandra Tables and When we query Oracle Tables ?Cassandra
Ans. Relational Database uses linear search if we don't query using indices. Performance for linear search is O(n). If indices have been used , relational database uses binary search. Performance for binary search is O(Log n).

Casandra uses hash search. Performance for Hash Search is O(1).

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     cassandra vs oracle  nosql vs relational  search algorithm


 Q1727. Difference between Normalization and Denormalization ? Database
Ans. Normalization is the process of splitting one Table into multiple so as to avoid Data duplication whereas Denormalization is the process of reducing Tables that creates data duplication but would remove joins in the queries.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     normalization  denormalization  normaization vs denormalization     Asked in 1 Companies


 Q1728. Which of the two Normalization / Denormalization facilitate better performance ? Which of the two facilitate better space management ?Database
Ans. DeNormalization facilitate better performance. Normalization remove data duplication and hence facilitate better database space management.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     normalization  denormalization  normalization vs denormalization


 Q1729. Which of the following databases - Cassandra / Oracle - provides more flexibility about querying the database ?Database
Ans. Oracle as it is not modeled for a particular query or set of queries.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Cassandra  Nosql database  nosql vs relational database


 Q1730. What could be the driving force to have dependencies injected through class than through config file while using IOC or Dependency Injection ? Design
Ans. Unit Testing

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     dependency injection  inversion of control


 Q1731. Which is the best NoSql Database for Performance ?NoSql
Ans. Possible Answer - doument base - monogodb

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Nosql Database


 Q1732. Why do we use Thread Class as well as Runnable Interface for creating threads in Java ?Core Java
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Threads  Thread class  runnable interface


 Q1733. Why can we have a static inner class but not a static Top level class in Java ?Core Java
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     static class  inner classes   nested classes      Expert        rare


 Q1734. Which components of AWS are you using in your project ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. We are using EC2 and Lambda for computing, RDS for Database , S3 for Storage , SQS and Kinesis for streaming and queue and CloudWatch for monitoring.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws  aws components


 Q1735. How do you keep yourself aupdated with the changes in technologies ?General
 This question was recently asked at 'Sofi,Overstock.com,General Electric (GE)'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 3 Companies


 Q1736. Design a Database Schema to store Employee Information with each employee having multiple addresses. Database
Ans. We can have 2 entities i.e EMPLOYEE and ADDRESS and can have a relationship Table , EMPLOYEE_ADDRESS having one to may relationship between the two.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     database schema   design     Asked in 2 Companies


 Q1737. Write a SQL to find 2nd Max value in a Table.Database
Ans. SELECT MIN(FIELD) FROM (SELECT TOP 2 FIELD FROM TABLE ORDER BY FIELD DESC)

or

SELECT MAX(FIELD) FROM TABLE WHERE FIELD NOT IN (SELECT MAX(FIELD) FROM TABLE)

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     sql


 Q1738. How do you use Mock frmaework to test webservices in any of your previous project ?Testing
Ans. We were having client methods to call web services and were mocking the client method call using Mockito.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     mocking  testing  mockito


 Q1739. What do you do when told to do something that you don't agree with? General
 This question was recently asked at 'Ancestry,Sofi'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 2 Companies


 Q1740. Can we use primitive types with Collection classes ?Core Java
Ans. No, As collection classes involve use of Generics, they cannot accept primitive types.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     collection classes  collections


previous 30   next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: