Interview Questions and Answers for 'T' | Search Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers - Order By Newest

   next 30
 Q1741. Is immutability an advantage with Wrapper classes over primitive types ? Core Java
Ans. There is no concept of de referencing with primitive types and hence they are implicitly immutable. Having wrapper classes as mutable offers disadvantages compared to primitive types. Wrapper classes being immutable offer similar advantage as primitive types.It actually overshadows the disadvantage wrapper class could have if they are immutable.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     immutable  immutability classes  wrapper classes


 Q1742. Do we have Integer constant pool of primitive int or Integer objects ? Core Java
Ans. It's of Integer objects and not primitive int.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     integer constant pool


 Q1743. In a Tree, find common ancestor of two nodes.Data Structures
 This question was recently asked at 'Amazon'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Tree  Data structures     Asked in 1 Companies


 Q1744. Write a SQL to find max salary by DeptSQL
Ans. SELECT MAX(SALARY),DEPT FROM EMPLOYEE GROUP BY DEPT

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1745. Which objects are eligible for garbage collection ?Core Java
Ans. Objects that have lost their reference i.e. they cannot be accessed/used by the program anymore.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     garbage collection     Asked in 1 Companies      basic


 Q1746. Which Data structure can be used for creating Queue ?Data Structure
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     queue  collections  data structure


 Q1747. What is a BlockingQueue ?Core Java
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     queue  blockingqueue  collections


 Q1748. Which immutable classes have you worked with ? Can you name some immutable Collections ? How to make an immutable collection ?Core Java
Ans. string and wrapper class objects

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     immutability  immutable  immutability classes   immutable  immutability collections     Asked in 3 Companies


 Q1749. Which of the two - Arrays or LinkedList - is a better data structure for implementing Queue ? and Why ?Data Structure
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Arraylist  linkedlist  queue  collections


 Q1750. What are the benefits of immutability or Immutable classes ?Core Java
Ans. Immutable objects are thread-safe so you will not have any synchronization issues.Immutable objects are good for Map keys and Set elements, since these typically do not change once created.Immutability makes it easier to write, use and reason about the code (class invariant is established once and then unchanged)Immutability makes it easier to parallelize your program as there are no conflicts among objects.The internal state of your program will be consistent even if you have exceptions.References to immutable objects can be cached as they are not going to change.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     immutable  immutability classes   benefits of immutable  immutability classes     Asked in 1 Companies


 Q1751. What is the difference between SDLC and Agile ?Process
Ans. Here are the differences between Agile and Waterfall Methodology:

The software development process is divided into different phases in the Waterfall model while Agile methodology segregates the project development lifecycle into sprints

Waterfall is a structured software development methodology, and often times can be quite rigid, whereas the Agile methodology is known for its flexibility

According to the Waterfall model, software development is to be completed as one single project, which is then divided into different phases, with each phase appearing only once during the SDLC. However, the Agile methodology can be considered as a collection of many different projects, which are nothing but the iterations of the different phases focusing on improving the overall software quality with feedback from users or the QA team

If you want to use the Waterfall model for software development, then you have to be clear with all the development requirements beforehand as there is no scope of changing the requirements once the project development starts. The Agile methodology, on the other hand, is quite flexible, and allows for changes to be made in the project development requirements even after the initial planning has been completed

All the project development phases such as designing, development, testing, etc. are completed once in the Waterfall model while as part of the Agile methodology, they follow an iterative development approach.

As a result, planning, development, prototyping and other software development phases can appear more than once during the entire SDLC One of the major differences between Agile and Waterfall development methodology is their individual approach towards quality and testing.

In the Waterfall model, the Testing phase comes after the Build phase, but, in the Agile methodology, testing is typically performed concurrently with programming or at least in the same iteration as programming

While Waterfall methodology is an internal process and does not require the participation of customers, the Agile software development approach focuses on customer satisfaction and thus, involves the participation of customers throughout the development phase

The Waterfall model can be regarded as a stringently sequential process, however, the Agile methodology is a highly collaborative software development process, thereby leading to better team input and faster problem solving

The Waterfall model is best suited for projects which have clearly defined requirements and in which change is not expected at all, while Agile development supports a process in which the requirements are expected to change and evolve. Thus, if you are planning to develop a software that would require frequent overhauls and has to keep up with the technology landscape and customer requirements, Agile is the best approach to follow

The Waterfall model exhibits a project mindset and lays its focus strictly on the completion of project development, while Agile introduces a product mindset that focuses on ensuring that the developed product satisfies its end customers, and changes itself as the requisites of customers change

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     sdlc  agile  adlc vs agile     Asked in 3 Companies


 Q1752. What is the difference between Kan Ban and Agile ? Which one do you prefer ?Process
 This question was recently asked at 'Ancestry'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     kanban  agile  kanban vs agile     Asked in 1 Companies


 Q1753. How is LinkedList collection class internally implemented ? Is it a Linked List or Doubly Linked List ? Core Java
 This question was recently asked at 'Ancestry'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     linkedlist  internal implementation of linkedlist     Asked in 1 Companies


 Q1754. How ConcurrentHashMap provides better performance compared to HashTable ?Core Java
Ans. ConcurrentHashMap uses multiple buckets to store Data and hence avoid read locks which facilitates better performance.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     ashTabl      expert        rare


 Q1755. What are annotations and what are it's advantages ?Core Java
 This question was recently asked at 'Tata Consultancy (TCS)'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1756. Suppose we have a string "Java is object oriented language" and we have to reverse every alternate word in string. How would we do that using Java program.Core Java
 This question was recently asked at 'datalake solutions'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     string manipulation  code  coding     Asked in 1 Companies


 Q1757. how do you share data between JSP and spring controller using Angular JS ?AngularJS
Ans. For JPS we can use modelAttribute and ModelAndView object to share data between JPS and Controller. In case of Angular JS, the angular js always get data in form of JSON and it can be accessed by REST WS. So the angular js share data with controller in the form of JSON.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     angularjs  jsp  spring controller     Asked in 1 Companies


 Q1758. Which spring boot version are you working with ? Spring Boot
Ans. 2.5v

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1759. Can we override wait() or notify() ?Core Java
Ans. No, because these are final.

public final void wait() throws InterruptedException

public final void notify()

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     wait  notify     Asked in 1 Companies


 Q1760. Write a program for binary tree ?Data Structure
Ans. public class BinarySearchTree {
//Represent the node of binary tree
public static class Node {
int data;
Node left;
Node right;
public Node(int data) {
//Assign data to the new node, set left and right children to null

this.data = data;
this.left = null;
this.right = null;
}
}
//Represent the root of binary tree

public Node root;
public BinarySearchTree() {
root = null;
}

//factorial() will calculate the factorial of given number

public int factorial(int num) {
int fact = 1;
if (num == 0) return 1;
else {
while (num > 1) {
fact = fact * num;
num--;
}
return fact;
}
}

//numOfBST() will calculate the total number of possible BST by calculating Catalan Number for given key

public int numOfBST(int key) {
int catalanNumber = factorial(2 * key) / (factorial(key 1) * factorial(key));
return catalanNumber;
}
public static void main(String[] args) {
BinarySearchTree bt = new BinarySearchTree();

//Display total number of possible binary search tree with key 5

System.out.println("Total number of possible Binary Search Trees with given key: "
bt.numOfBST(5));
}
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1761. What is the default data type of state variables in Clonable interface and Serializable interface ?Core Java
Ans. Cloneable and Serializable are Marker Interfaces, So these are empty interfaces with no variables.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     cloneable  serializable  static variables     Asked in 1 Companies


 Q1762. What is meant by dirty object checking in hibernate ?Hibernate
Ans. Dirty Checking is one of the features of hibernate. In dirty checking, hibernate automatically detects whether an object is modified (or) not and need to be updated. As long as the object is in persistent state i.e., bound to a particular Session, Hibernate monitors any changes to the objects and executes sql.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     dirty checking in hibernate     Asked in 1 Companies


 Q1763. Can you write the code for implementing the one to many (student -> courses) relationship in hibernate?Hibernate
Ans. @OneToMany(cascade = CascadeType.ALL)
@JoinColumn(name = "student_id")
private Set countries;

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1764. Can you explain software design principles cohesion and coupling with an example?Design
 This question was recently asked at 'Fidelity Information Services (FIS)'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     cohesion  coupling     Asked in 1 Companies        frequent


 Q1765. In singleton Pattern framework, Web application deployed on multiple cluster server will have how many objects?Design
 This question was recently asked at 'Pandora'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     singleton     Asked in 1 Companies


 Q1766. What are falsy attributes in javascript ?Javascript
Ans. A falsy value is something which evaluates to FALSE, for instance when checking a variable. There are only six falsey values in JavaScript: undefined, null, NaN, 0, "" (empty string), and false of course.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q1767. What is read and write optimization in relation to databases ? Which database facilitates read optimization and which facilitates write optimization ?Database
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     read optimization   write optimization


 Q1768. Does relational database facilitate read or write optimization while storing information ?database
Ans. Usually Relational Databases are optimized for writing. Some exception being usage of indices where indices needs to be updated after insertion and eventually helps with Log(n) reading time.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     read optimization  rdbms  relational database


 Q1769. How does relational database facilitates read optimization ?Database
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     database  rdbms  read optimization


 Q1770. Write an efficient program for printing k largest elements in an array. Elements in array can be in any order.Data Structure
 This question was recently asked at 'Amazon'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     arrays  coding  code     Asked in 1 Companies


previous 30   next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: