Interview Questions and Answers for 'T' | Search Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers - Order By Newest

   next 30
 Q2011. What is the difference between Maven and Jenkins ? Tools
Ans. Maven is a build tool whereas Jenkins is continuous integration system.

Maven deals with application compilation, build and packaging whereas Jenkins tracks SCM for triggering builds and packages, triggering parent project builds upon dependencies, initiating builds and performing alerts. So Jenkins is kind of a wrapper around SCM and Build Tool for continuous integration and deployment.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     maven  jenkins  build tools


 Q2012. Can we use Prototype Bean scope with Autowiring ?Spring
Ans. Default Bean scope in auto wiring is Singleton but Yes, that can be changed by specifying the Bean scope explicitly.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     spring boot   spring mvc  autowiring  bean scope   prototype bean scope      intermediate


 Q2013. How to calculate string length without using inbuilt functionCore Java
 This question was recently asked at 'Softenger'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     code  coding  design  string length     Asked in 1 Companies      basic


  Q2014. Write code to sort an array.Algorithm
Ans. https://www.geeksforgeeks.org/arrays-sort-in-java-with-examples/

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     array  sorting     Asked in 16 Companies      basic        frequent


 Q2015. What is the difference between abstraction and abstract class ?Core Java
Ans. Abstract class is one of the facility for achieving abstraction in Java.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q2016. Write code to print a Pyramid pattern ?Core Java
Ans. public static void printTriagle(int n)
{
// outer loop to handle number of rows
// n in this case
for (int i=0; i1; j--)
{
// printing spaces
System.out.print(" ");
}

// inner loop to handle number of columns
// values changing acc. to outer loop
for (int j=0; j<=i; j )
{
// printing stars
System.out.print("* ");
}

// ending line after each row
System.out.println();
}
}

// Driver Function
public static void main(String args[])
{
int n = 5;
printTriagle(n);
}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q2017. If your application has multiple databases, how many changes you have to made in Hibernate? Hibernate
Ans. If you have mulitple Databases you just need to add multiple configuration files and create the corresponding SessionFactory object.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q2018. If SOAP is more secure than Rest, Why many applications today use Rest ?Web Service
Ans. SOAP supports only xml whereas Rest support many other formats.

Rest services are very light weight compared to SOAP.

SOAP services are code heavy as they require creation. of stubs and skeltons.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     soap  rest  soap vs rest     Asked in 2 Companies


 Q2019. What does System.exit() do ?Core Java
Ans. Generally used to indicate termination

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q2020. What are different types of IOC containers ?Design
Ans. J2ee Web Containers and Core Containers

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q2021. How to sort objects based on one of the field ?Core Java
Ans. Using comparable and comparator and sorted collections like TreeSet or TreeMap.

or

use stream api from java 8 onwards which internally refers to comparable and comparator through lambda expressions

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     sort  sorting  comprator  comparable  treeset  treemap  sorting collections     Asked in 1 Companies      Basic        frequent


 Q2022. Given an Employee Table with Salary Column, Find 2nd and 5th highest salary in a particular department.SQL
Ans. Select salary from (select salary from employee where department = order by salary desc limit 5) emp order by salary limit 1 AND Select salary from (select salary from employee where department = order by salary desc limit 2) emp2 order by salary limit 1

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     sql  database   find 2nd highest salary sql database     Asked in 1 Companies


 Q2023. Difference between Component-Scan and @Component annotation ? Spring
Ans. @component mark a java class as a bean so that component scan mechanism of spring pick it up and register in IOC container.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q2024. Can we have interface as a replacement for utility class ? Core Java
Ans. Yes, With Java 8 we can use Interfaces as collection of utility methods through the use of default methods.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java 8  interfaces  utility class   utility classes


 Q2025. What are custom annotations and How can we create one ?Core Java
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     annotations  custom annotations      basic


 Q2026. While working on a web application, you are informed that there is no new data in Database for last few hours ? How would you go about debugging this problem ?
Solution
Ans. Will look into access logs to see if web application is getting any traffic. If not , then will inform the server support team.

Will look into intermediary infrastructure , queues , streams etc to see if there is any choke or throttle there.

If there is any throttle at any point, would make request for either debugging the cause or increasing the infrastructure. For ex - increasing shards in Kinesis.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Solution  Designing  Solutioning     Asked in 2 Companies


 Q2027. Set Locators priority wise in selenium WebDriver.Selenium
Ans. Id locators,Name locators,CSS locators,Xpath locators,DOM locators

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     selenium  WebDriver     Asked in 1 Companies


 Q2028. Which memory segment is cleaned by Garbage Collection - stack or heap ?Core Java
Ans. Heap as objects are stored ink heap.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     memory management   stack  heap  garbage collection


 Q2029. Have you worked on Linux Systems ?General
 This question was recently asked at 'HCL Technologies,Symantec'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 2 Companies


 Q2030. What is OSGI ?OSGI
Ans. OSGI is open service gateway initiative, its used as java framework for developing and deploying the modular softwares.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 23 Companies


 Q2031. What is the use of load-on-startup ?Design
Ans. The load-on-startup element of web-app loads the servlet at the time of deployment or server start if value is positive. It is also known as pre initialization of servlet.You can pass positive and negative value for the servlet.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     load on startup   web application     Asked in 1 Companies


 Q2032. Are final methods faster than regular instance methods ?Core Java
Ans. Yes. As they cannot be overridden , there is no use of virtual table concept which is used for dynamic binding resolution.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     final methods   final keyword      expert


 Q2033. What is virtual table with respect to method overriding in Java ?Core Java
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     vtable  virtual method table   method overriding  runtime polymorphism  object oriented programming (oops)  oops concepts


 Q2034. How is the virtual method table implemented in Java?Core Java
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     virtual method table   method overriding  runtime polymorphism  object oriented programming (oops)  oops concepts      expert        rare


 Q2035. How many VTables are there for each class ? Core Java
Ans. There is one VTable for each class.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     virtual table method  vtable  runtime polymorphism  object oriented programming (oops)  oops concepts   method overriding      intermediate        rare


 Q2036. Can an In Memory Data Management play a significant role for Big Data Analytics? BigData
 This question was recently asked at 'Jean Martin'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q2037. Explain the use of Client certificates for authentication ?Authentication
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     authentication  client certificates


 Q2038. How cookies helps by storing encrypted passwords ?Authentication
Ans. It helps user autofill password on the form where its presented for authentication

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     cookie  authentication


 Q2039. Have you ever worked with encrypted Tokens and How ?Authentication
 This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     


 Q2040. How did you use authentication in node.js ?Node,js
Ans. Using JWT

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     authentication  node.js     Asked in 2 Companies


previous 30   next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: