General - Interview Questions and Answers for 'Infosys technologies' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Interview Questions


 3268 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



General - Interview Questions and Answers for 'Infosys technologies' - 8 question(s) found - Order By Newest

Basic and Very Frequently asked.
  Q1. What is Polymorphism in Java ?Core Java2016-11-06 09:10:54

Ans. Polymorphism means the condition of occurring in several different forms.

Polymorphism in Java is achieved in two manners

1. Static polymorphism is the polymorphic resolution identified at compile time and is achieved through function overloading whereas

2. Dynamic polymorphism is the polymorphic resolution identified at runtime and is achieved through method overriding.

  Sample Code for overloading

  Sample Code for overriding

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     polymorphism  object oriented programming (oops)  oops concepts  oops concepts     Asked in 107 Companies      Basic        frequent

Try 2 Question(s) Test


Almost sure to be asked in every company using any Dependency Injection framework ( Spring, Guice etc )
  Q2. What is Dependency Injection or IOC ( Inversion of Control ) ?Design

Ans. It is a Design Pattern that facilitates loose coupling by sending the dependency information ( object references of dependent object ) while building the state of the object. Objects are designed in a manner where they receive instances of the objects from other pieces of code, instead of constructing them internally and hence provide better flexibility.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     design patterns   ioc ( Inversion of Control )  dependency injection     Asked in 80 Companies      intermediate        frequent


Very Frequently asked to Senior Software Engineers or Developers.
  Q3. Describe some of the Design Patterns you have used ?Design2016-12-01 16:31:17

Ans. [Open Ended Answer]

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     design patterns     Asked in 17 Companies      intermediate        frequent


  Q4. Explain OOps concepts.Core Java2017-12-25 17:29:13

Ans. There are four main OOP concepts in Java. These are:

Abstraction. Abstraction means using simple things to represent complexity. We all know how to turn the TV on, but we don?t need to know how it works in order to enjoy it. In Java, abstraction means simple things like objects, classes, and variables represent more complex underlying code and data. This is important because it lets avoid repeating the same work multiple times.

Encapsulation. This is the practice of keeping fields within a class private, then providing access to them via public methods. It?s a protective barrier that keeps the data and code safe within the class itself. This way, we can re-use objects like code components or variables without allowing open access to the data system-wide.

Inheritance. This is a special feature of Object Oriented Programming in Java. It lets programmers create new classes that share some of the attributes of existing classes. This lets us build on previous work without reinventing the wheel.

Polymorphism. This Java OOP concept lets programmers use the same word to mean different things in different contexts. One form of polymorphism in Java is method overloading. That?s when different meanings are implied by the code itself. The other form is method overriding. That?s when the different meanings are implied by the values of the supplied variables. See more on this below.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     oops  oops concepts     Asked in 10 Companies      basic        frequent


 Q5. What is your role in current project ?General2018-05-03 06:18:38

Ans. Possible Answer - Java Developer

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 5 Companies


 Q6. Why do you want to leave your current job ?General2018-05-11 07:39:41

Ans. The most effective and acceptable reasons for leaving your current job should be positive e.g. moving forward in your life or career

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 21 Companies


 Q7. What is garbage collection ?Core Java2018-05-13 07:44:17

Ans. The garbage collection is a facility wherein a program runs on the Java Virtual Machine which gets rid of objects, which are not being used by a Java application anymore. It is a form of automatic memory management and recollection.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 4 Companies


 Q8. What methodology and technology stack do you use ?General2018-05-22 06:05:55

Ans. [Open Ended Answer]

Possible Answer - We are using Agile. We have daily standups, Bi weekly Backlog Grooming , Planning and Retrospective, We have a 2 week sprint and We use Jira for Scrum Management. We are using Java 8, Spring Boot, JSF , Apache Kafka , Soap as well as Rest Services.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 9 Companies




Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this