Interview Questions and Answers for 'Accenture india' | Search Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers for 'Accenture india' - 75 question(s) found - Order By Rating

next 30
 Q1. Why should we go for custom defined exceptions even if we have many exceptions provided already using throw keywordCore Java2019-11-14 16:16:09

 This question was recently asked at 'Accenture India'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q2. How to find the duplicate elements in the list given2019-11-14 09:26:46

Ans. use collections.frequency() method to find out the frequency, if it is greater than 1 then it is a duplicate element.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q3. How to find if any employees address is null or not during Junit testing2019-11-14 09:25:26

 This question was recently asked at 'Accenture India'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q4. Explain different inheritance mapping strategies with JPA / Hibernate.Hibernate2019-01-04 10:13:43

Ans. table per hierarchy
table per concrete class
table per sub class

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     hibernate mapping  hibernate associations     Asked in 4 Companies


 Q5. What are the features of Spring Framework ?Spring2018-08-28 15:42:48

Ans. Core technologies: dependency injection, events, resources, i18n, validation, data binding, type conversion, SpEL, AOP.

Testing: mock objects, TestContext framework, Spring MVC Test, WebTestClient.

Data Access: transactions, DAO support, JDBC, ORM, Marshalling XML.

Spring MVC and Spring WebFlux web frameworks.

Integration: remoting, JMS, JCA, JMX, email, tasks, scheduling, cache.

Languages: Kotlin, Groovy, dynamic languages.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 2 Companies


 Q6. What sets you apart from other developers ?

or

What are the distinguished qualities you have ?
General2018-07-19 21:15:01

Ans. https://blog.timesunion.com/careers/the-10-most-important-personality-traits-for-career-success/633/

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 32 Companies


  Q7. What are the types of authentication used in Web services ?Web Service2018-07-14 11:02:27

Ans. Encrypted User Name / Password
Encrypted Password within Cookie
Encrypted Tokens
IP
Client Certificates
Oauth

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     authentication  security  web service     Asked in 12 Companies      basic        frequent


  Q8. Difference between == and === ?JavaScript2018-07-04 16:16:18

Ans. == compares values === is used in scripting languages for comparing two values as well as there data tpe. like in js,php.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     ==  ===  == vs ===     Asked in 13 Companies      basic        frequent


  Q9. Write code to sort an array.Algorithm2018-07-04 16:15:16

Ans. https://www.geeksforgeeks.org/arrays-sort-in-java-with-examples/

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     array  sorting     Asked in 16 Companies      basic        frequent


 Q10. Why do you want to leave your current job ?General2018-05-11 07:39:41

Ans. The most effective and acceptable reasons for leaving your current job should be positive e.g. moving forward in your life or career

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 21 Companies


  Q11. What is collection framework in Java ?Core Java2017-12-27 19:17:14

Ans. The Java collections framework (JCF) is a set of classes and interfaces that implement commonly reusable collection data structures. Although referred to as a framework, it works in a manner of a library. The JCF provides both interfaces that define various collections and classes that implement them.

  Sample Code for Map

  Sample Code for HashMap

  Sample Code for Treemap

  Sample Code for set

  Sample Code for hashset

  Sample Code for treeset

  Sample Code for list

  Sample Code for arraylist

  Sample Code for linkedlist

  Sample Code for queue

  Sample Code for priorityqueue

  Sample Code for concurrenthashmap

  Sample Code for vector

  Sample Code for stack

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     collections     Asked in 9 Companies      basic        frequent


 Q12. What is abstraction ?Design2017-10-13 09:23:38

Ans. Abstraction is a process of hiding the implementation details and describing only the functionality to the user.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     bstraction  oops concepts  oops principle     Asked in 22 Companies


 Q13. How can we ensure thread safety in static method ?Core Java2017-08-27 07:49:53

Ans. By using synchronized static method or synchronized block

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     threads  synchronization  static methods     Asked in 2 Companies      intermediate


 Q14. Design a Database Schema to store Employee Information with each employee having multiple addresses. Database2017-08-24 13:48:56

Ans. We can have 2 entities i.e EMPLOYEE and ADDRESS and can have a relationship Table , EMPLOYEE_ADDRESS having one to may relationship between the two.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     database schema   design     Asked in 2 Companies


 Q15. Explain Generics in Java ?Core Java2017-08-01 12:00:02

Ans. Generics are a facility of generic programming that were added to the Java programming language in 2004 within J2SE5.0. They allow "a type or method to operate on objects of various types while providing compile-time type safety.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     generics     Asked in 7 Companies


 Q16. Give an example of how Object Oriented Programming Concepts can be implemented.Design2017-06-18 06:45:37

 This question was recently asked at 'Accenture,Accenture India'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     oops  oops example  oops concepts  oops features     Asked in 2 Companies      basic        frequent


  Q17. Explain OOPs

or

Explain OOPs Principles

or

Explain OOPs Concepts

or

Explain OOPs features

or

Tell me something about OOPs
Core Java2017-06-13 08:25:45

Ans. OOPs or Object Oriented Programming is a Programming model which is organized around Objects instead of processes. Instead of a process calling series of processes, this model stresses on communication between objects. Objects that all self sustained, provide security by encapsulating it's members and providing abstracted interfaces over the functions it performs. OOP's facilitate the following features

1. Inheritance for Code Reuse
2. Abstraction for modularity, maintenance and agility
3. Encapsulation for security and protection
4. Polymorphism for flexibility and interfacing

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     oops  oops features     Asked in 258 Companies      basic        frequent


Very frequently asked. Usually among very first few questions.
 Q18. Define encapsulation in Java ?Core Java2017-06-12 07:55:47

Ans. Encapsulation is a feature of OOP's that binds the data and it's associated methods together as a single unit and facilitate protection and data hiding by providing minimal interface to outside. For example - member variables are declared private and are accessed through public methods. Moreover we have private methods that can only be used internally and hence providing minimal interface to outside class through use of public methods.

  Sample Code for encapsulation

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     encapsulation  object oriented programming (oops)  oops concepts  oops  oops concepts  oops features     Asked in 4 Companies      Basic        frequent


 Q19. why aren't arrays better than array list ?Core Java2017-05-31 11:42:53

Ans. 1. Arrays don't provide any built in support for sorting searching like operation and we need to do it explicitly.

2. It can hold only homogeneous objects,

3. We have to reserve memory as no dynamic expansion allowed.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     arrays  arraylist  arrays vs arraylist     Asked in 3 Companies


 Q20. Write a SQL to delete duplicate records in a tableDatabase2017-04-20 06:42:22

Ans. DELETE FROM TABLE WHERE ROW_NUM NOT IN ( SELECT MAX(ROW_ID) FROM TABLE GROUP BY DUPLICATE_FIELD )

or

DELETE FROM TABLE a WHERE ROW_ID >(SELECT MIN(ROW_ID FROM TABLE b WHERE a.DUPLICATE_FIELD=b.DUPLICATE_FIELD);

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 3 Companies


 Q21. What is the use of constructors in Java ?Core Java2017-04-07 10:13:18

Ans. Constructors are used to initialize the state of an object. If there are no constructor , objects won't have any initialized state and hence it's elements may contain garbage values. If the memory were used as is, the behavior of the object would also be unpredictable.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     constructor     Asked in 5 Companies


 Q22. What is Amazon S3 ?Amazon Web Services (AWS)2017-02-16 11:17:48

Ans. Amazon Simple Storage Service or S3 is object storage with a simple web service interface to store and retrieve any amount of data from anywhere on the web.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws  amazon s3  aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3     Asked in 12 Companies


  Q23. What is the difference between authentication and authorization ?Authentication2017-01-23 12:56:23

Ans. Authentication is the process of verifying the identity and credentials of the user to authenticate him into the system.

whereas

Authorization is the process by which access to a segment , method or resource is determined.

Authorization is usually a step next to authentication.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     authentication  authorization  authentication vs authorization     Asked in 9 Companies      basic        frequent


Frequently asked in Cognizant ( Based on 2 feedback )
  Q24. What are Inner , Outer , Left and Right Joins in SQL ?Database2017-01-09 13:07:55

Ans. Inner join is the intersection of two tables on the condition defined by the where clause i.e will get records from both tables matched by a column.

Outer join is the union of two tables i.e will get all records from both tables and will put null in the columns where related records are not present.

Left Outer join is the left union of two tables i.e all records from the table on the left and values from the right table for related records else null for the columns from right table.

Right Outer join is the right union of two tables i.e all records from the table on the right and values from the left table for related records else null for the columns from left table.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     sql  inner join  outer join  right join  left join     Asked in 24 Companies      basic        frequent


  Q25. What is an exception and exception handling in Java ?Core Java2017-01-09 13:01:40

Ans. An Exception in java is the occurrence during computation that is anomalous and is not expected.

Exception handling is the mechanism which is used to handle such situations.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     exception handling     Asked in 18 Companies      basic        frequent


  Q26. What is database Normalization ?Database2017-01-09 12:00:02

Ans. https://en.wikipedia.org/wiki/Database_normalization

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     normalization  database     Asked in 35 Companies      intermediate        frequent


Frequently asked in Accenture.
  Q27. What is your biggest achievement at work ?General2016-12-15 14:14:22

Ans. [Open Ended Answer]

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     general question  non technical question     Asked in 20 Companies        frequent


 Q28. Difference between Error and Exception ?Core Java2016-12-15 14:13:56

Ans. An Error indicates serious problems that a reasonable application should not try to catch whereas

An Exception indicates conditions that a reasonable application might want to catch.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     error  exception handling  exceptions     Asked in 2 Companies      basic        frequent


  Q29. Difference between Array and ArrayList ?Core Java2016-12-15 14:13:12

Ans. <a href="http://javahungry.blogspot.com/2015/03/difference-between-array-and-arraylist-in-java-example.html" rel="nofollow">http://javahungry.blogspot.com/2015/03/difference-between-array-and-arraylist-in-java-example.html</a>

  Sample Code for ArrayList

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     array  arraylist     Asked in 11 Companies      basic        frequent


 Q30. How to delete duplicate elements in a table ?Database2016-12-13 14:58:38

Ans. DELETE FROM TABLE WHERE ROW_NUM NOT IN ( SELECT MAX(ROW_ID) FROM TABLE GROUP BY DUPLICATE_FIELD )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 3 Companies


next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: