Interview Questions and Answers for 'American expre' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



American express


   




Interview Questions and Answers for 'American expre' - 38 question(s) found - Order By Rating

next 30
 Q1. If you are asked to test an application without any documentation, What type of testing will you do ?Testing2019-03-31 08:34:28

Ans. White Box Testing
Unit Testing
Ad Hoc Testing

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q2. How do we do Inheritance in Java ?Core Java2018-06-07 09:13:32

Ans. By extending class or implementing interface.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q3. What is Dynamic Binding ?Core Java2018-06-07 09:13:05

Ans. Dynamic Binding happens at runtime. Method overriding is an example of Dynamic Binding

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q4. What is XPath ?XML2018-06-06 08:42:57

Ans. XPath (XML Path Language) is a query language for selecting nodes from an XML document. In addition, XPath may be used to compute values (e.g., strings, numbers, or Boolean values) from the content of an XML document

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q5. what is a qualified name ?XML2018-06-06 08:42:18

Ans. QNames were introduced by XML Namespaces in order to be used as URI references.It defines a valid identifier for elements and attributes. QNames are generally used to reference particular elements or attributes within XML documents.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q6. Is XML case sensitive ?XML2018-06-06 08:42:00

Ans. Yes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q7. what kind of dtd have you worked with ?XML2018-06-06 08:41:40

 This question was recently asked at 'American Express'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q8. what are well formed and valid xmls ?XML2018-06-06 08:41:16

Ans. Well formed xml has all tags closed in the right order. well formed refers to syntax.
Valid xml is xml that succeeds validation against a DTD

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q9. Which statement is used to exit a function in java script ?JavaScript2018-06-06 08:40:55

Ans. return

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q10. How can java script access a database ?JavaScript2018-06-06 08:40:29

 This question was recently asked at 'American Express'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q11. what is event handler script ?JavaScript2018-06-06 08:39:59

 This question was recently asked at 'American Express'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q12. what kind of front end java have you worked with ?General2018-06-06 08:39:27

Ans. [Open Ended Answer]

Possible Answer - I have worked with building thick client using Java , SWT and RCP.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q13. what kind of filters did you worked with ? Angular JS2018-06-06 08:38:53

 This question was recently asked at 'American Express'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q14. how are filters added to expressions?Angular JS2018-06-06 08:38:33

 This question was recently asked at 'American Express'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q15. what does restrict mean when we talk about directive ?Angular JS2018-06-06 08:38:16

 This question was recently asked at 'American Express'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q16. what is directive ?Core Java2018-06-06 08:37:57

Ans. A compiler directive is an instruction that tells the JVM how compilation should occur. A directive provides method-context precision in controlling the compilation process.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q17. what is localization ?2018-06-06 08:37:40

Ans. Localization is the process of adapting software for a specific region or language by adding locale-specific components and translating text.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q18. What is two way binding ?Angular JS2018-06-06 08:37:20

Ans. Two-way binding means that any data-related changes affecting the model are immediately propagated to the matching view(s), and that any changes made in the view(s) (say, by the user) are immediately reflected in the underlying model. When app data changes, so does the UI, and conversely.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q19. What is Angular JS ?Angular JS2018-06-06 08:36:49

Ans. It is javascript framework which is written in javascript.It is best for single page application.It extends the html with new attributes which makes it more useful for ui dveloper.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q20. what is transaction isolation level?2018-06-06 08:35:58

Ans. Transaction isolation levels are a measure of the extent to which transaction isolation succeeds. In particular, transaction isolation levels are defined by the presence or absence of the following phenomena:

Dirty Reads, Nonrepeatable Reads, Phantoms.

The four transaction isolation levels (as defined by SQL-92) are defined in terms of these phenomena: Read uncommitted, Read committed, Repeatable read, Serializable

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q21. what is parallel array sorting?Algorithm2018-06-06 08:34:26

Ans. Java provides a new additional feature in Array class which is used to sort array elements in parallel.New methods have been added to the java.util.Arrays package that use the JSR 166 Fork/Join parallelism common pool to provide sorting of arrays in parallel.

The methods are called parallelSort() and are overloaded for all the primitive data types and Comparable objects.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q22. can we use null as keyword ? Core Java2018-06-06 08:28:24

Ans. null is a literal similar to true and false in Java. These are not keywords because these are the values of something. As null is the value of a reference variable, true is the value of a boolean variable.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q23. What is synchronization in multithreading ?2018-06-06 08:27:50

Ans. When we start two or more threads within a program, there may be a situation when multiple threads try to access the same resource and finally they can produce unforeseen result due to concurrency issues.

For example, if multiple threads try to write within a same file then they may corrupt the data because one of the threads can override data or while one thread is opening the same file at the same time another thread might be closing the same file.

So there is a need to synchronize the action of multiple threads and make sure that only one thread can access the resource at a given point in time. This is implemented using a concept called monitors. Each object in Java is associated with a monitor, which a thread can lock or unlock. Only one thread at a time may hold a lock on a monitor."

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q24. What are callback methods ?Core Java2017-01-23 12:57:21

Ans. Component methods called by the container to notify the component of the events

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q25. What is a class and object ?

or

How would you explain a fresher the concept of class and object in simple terms ?
Core Java2017-01-19 12:39:36

Ans. Class is a template using which objects are created in memory. It's kind of a mold using which objects with body / state are made.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     class  object  class vs object     Asked in 4 Companies      basic        frequent


 Q26. What are the primitive data types in Java ?Core Java2016-11-21 15:23:24

Ans. boolean byte char double float int long short void

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q27. Explain Travelling SalesMan Problem ?Algorithm2016-11-21 15:21:21

Ans. https://en.wikipedia.org/wiki/Travelling_salesman_problem

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q28. What is a responsive web design ?Design2016-11-21 15:20:37

Ans. Responsive web design is a approach to web design that allow desktop webpages to be viewed perfectly in different devices and sizes.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


Frequently asked. Among first few questions in the J2EE segment of interview.
  Q29. What is deployment descriptor ?

or

What is the use of deployment descriptor ?
Java EE2016-06-04 22:46:40

Ans. Deployment Descriptor which is usually web.xml is used to specify the classes, resources and configuration of the application and how the web server uses them to serve web requests.This file is usually added to WEB-INF folder and contains following

* Servlet entries and url mapping
* Plugins
* Some info regarding authentication / filters
* Landing Page
* Event Handlers

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     web.xml   servlets  deployment descriptor     Asked in 15 Companies      basic        frequent

Try 1 Question(s) Test


Frequently asked in Indian Service Companies. Tech Mahindra ( Based on 3 inputs ) and Infosys ( 3 inputs )
  Q30. What is the difference between List, Set and Map ?

or

What are the different Java Collections Interfaces ?
Core Java
Anonymous
Ans. List - Members are stored in sequence in memory and can be accessed through index.
Set - There is no relevance of sequence and index. Sets doesn't contain duplicates whereas multiset can have duplicates.
Map - Contains Key , Value pairs.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     java   collections   list   set   map     Asked in 8 Companies      basic        frequent

Try 1 Question(s) Test


next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: