Amazon Web Services (AWS) - Interview Questions and Answers for 'Amazon Web Services (AWS)' | Search Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers - Order By Rating

   next 30
 Q151. What is CDN ? Which AWS service is used for it ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. CDN is Content Delivery Network
AWS CloudFront provides CDN service

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws cloudfront  amazon cloudfront


 Q152. Does S3 prices vary by region ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Yes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q153. Which AWS service can help S3 with distribution data ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. AWS CloudFront

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3  aws cloudfront  amazon cloudfront


 Q154. What are the different types of encryption provided by AWS S3 ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. In Transit ( SSL / TSL )
At Rest Server Encryption ( SSE-S3, SSE-KMS, SSE-C )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q155. Can we log all S3 accesses ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Yes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q156. Can we do Lifecycle management in S3 without versioning enabled ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Yes

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q157. How can we archieve S3 objects after certain interval ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. We can use S3 lifecycle management to transition older objects into AWS Glacier.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q158. Can we do replication to multiple regions and buckets simultaneously ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. No, its not allowed currently.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q159. Can we do replication within the same region i.e into a new bucket within same region ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. No. Replication is only allowed across regions. We can manually copy into other bucket though.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q160. Does deletion of an object gets replicated too if we have cross region replication enabled on a bucket ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. No, delete markers are not replicated.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q161. Can we do Cross Region replication in S3 without versioning ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. No , Both the source and destination should have versioning enabled.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q162. How can we protect from accidental deletes in S3 ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Versioning ( will create Delete marker )
MFA Delete ( authentication upon deletion )
Cross Region Replication ( Replicates aren't deleted )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q163. What is a delete marker wrt to S3 objects ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. If the objects / bucket is versioned in S3, Any delete operation on S3 object doesn't physically deletes the object but rather creates a delete marker version. We need to delete the delete marker to physically delete it.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q164. If we have enabled versioning for S3 bucket, Do we need to make all new versions public whenever new versions are uploaded ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Yes, all new versions are private by default even if the original file has been made public.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q165. What is the difference between client side and server side encryption wrt to S3 objects ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Client side encryption is done by the users on their machines whereas server side encryption is done by AWS when objects are uploaded in S3.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q166. Can we make objects public in a bucket which is not public ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. No

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q167. What is the default visibility of buckets and objects when they are uploaded in S3 ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. private

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q168. What kind of Access Policy should be kept on S3 Buckets and Policy ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. We should only allow access that's needed. So the security Policy should be as restrictive as possible.

Buckets and Files should never be made public unless until they are needed it to be like that.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q169. What status code is returned upon successful upload in S3 ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. 200

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q170. What are the different ways to secure objects in S3 ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Encryption - In Transit , Client Side , Server Side
Restrictive Access - ACL , Bucket Policy

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q171. Can we host a website in S3 ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Yes a static website can be hosted in S3.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q172. What are the factors on which customers are charged for using S3 ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Storage Tier ( IA , Standard , Glacier etc )
Storage ( Volume of Data )
No of Requests
Meta Data
Data Transfer Speed acceleration through cache and Edge Location

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q173. What are the different S3 storage Tiers ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. S3 Standard
S3 IA - Infrequently Accessed
S3 One Zone IA - One Zone only , Infrequently Accessed
S3 Glacier - achieved

S3 Standard is most expensive , Glacier is least expensive

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q174. Within AWS S3, Why new files are available immediately for read operation but not the updates ? Amazon Web Services (AWS)
Ans. Because new files will be fed from where ever they are first available but AWS have no way to identify which is the most updated version among the various regions. The updated version can only be assured once the replication to all availability zones is complete.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q175. What is the maximum size of a file in S3 ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. 5 TB

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3


 Q176. Difference between S3 bucket and Folder ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Bucket is the highest level folder whose name should be unique globally.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws s3  aws storage  amazon cloud storage  amazon s3  s3 bucket


 Q177. Do we need to specify IAM policies in all different regions ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. No, They are all global.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws iam  amazon iam


 Q178. Which is more granular level policy types - Job function or AWS Managed ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. AWS Managed. Job Function is the group of many AWS Managed Policies.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws iam  amazon iam


 Q179. What does the Policy classification "Job Function" mean ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. Job function provides a mechanism to bundle together all Policies that might be required to perform a particular job like Database Administrator , Billing Administrator etc and hence facilitates granting higher level permissions.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws iam  amazon iam


 Q180. What does effect , action and resource means with respect to AWS IAM policy ?Amazon Web Services (AWS)
Ans. effect means whether the effect of this Policy is to allow or deny, action means the type of action ( read , write ) and service, and resource is the resource where this should apply.

For example - If we want to have a Policy of providing read access on S3 ,
effect will be "allow"
action will be "s3:GetObject"
resource will be "arn:aws:s3:::examplebucket/*"

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     aws iam  amazon iam


previous 30   next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: