Core Java - Interview Questions and Answers for 'Collections' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Interview Questions


 2426 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Core Java - Interview Questions and Answers for 'Collections' - 164 question(s) found - Order By Newest

next 40
 Q1. Does garbage collection guarantee that a program will not run out of memory?Core Java
Anonymous
Ans. Garbage collection does not guarantee that a program will not run out of memory. It is possible for programs to use up memory resources faster than they are garbage collected. It is also possible for programs to create objects that are not subject to garbage collection

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   garbage collection   java memory management   advanced     HCL Technologies  TrueCaller

Try 1 Question(s) Test


Frequently asked.
 Q2. If you are given a choice to use either ArrayList and LinkedList, Which one would you use and Why ?Core Java
Admin
info@buggybread.com
Ans. ArrayList are implemented in memory as arrays and hence allows fast retrieval through indices but are costly if new elements are to be inserted in between other elements. LinkedList allows for constant-time insertions or removals using iterators, but only sequential access of elements

1. Retrieval - If Elements are to be retrieved sequentially only, Linked List is preferred.

2. Insertion - If new Elements are to be inserted in between other elements , Linked List is preferred.

3. Search - Binary Search and other optimized way of searching is not possible on Linked List.

4. Sorting - Initial sorting could be pain but lateral addition of elements in a sorted list is good with linked list.

5. Adding Elements - If sufficiently large elements needs to be added very frequently ,Linked List is preferable as elements don't need consecutive memory location.

  Sample Code for ArrayList

  Sample Code for LinkedList

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   collections   list   arraylist   linkedlist   difference between   architecture   data structure   ebay     ADP      basic        frequent

Try 2 Question(s) Test


Very frequently asked. Favorite question in Walk in Drive of many Indian service companies.
  Q3. What is the difference between ArrayList and LinkedList ?Core Java
admin
info@buggybread.com
Ans. Underlying data structure for ArrayList is Array whereas LinkedList is the linked list and hence have following differences -

1. ArrayList needs continuous memory locations and hence need to be moved to a bigger space if new elements are to be added to a filled array which is not required for LinkedList.

2. Removal and Insertion at specific place in ArrayList requires moving all elements and hence leads to O(n) insertions and removal whereas its constant O(1) for LinkedList.

3. Random access using index in ArrayList is faster than LinkedList which requires traversing the complete list through references.

4. Though Linear Search takes Similar Time for both, Binary Search using LinkedList requires creating new Model called Binary Search Tree which is slower but offers constant time insertion and deletion.

5. For a set of integers you want to sort using quicksort, it's probably faster to use an array; for a set of large structures you want to sort using selection sort, a linked list will be faster.

  Sample Code for ArrayList

  Sample Code for LinkedList

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   


   Like      Discuss      Correct / Improve     collections   java   data structures   arraylist   linkedlist     Deutsche Bank  Overstock.com  HCL Technologies  Infosys  EBay  The Advisory Board Company  Accuity  JC Penney  Cerner  Chase  Amazon  Deloitte  Deegit  Tata Consultancy  Cognizant (CTS)  IBM  Accenture  Mindtree  ESRI  QwikCilver Solutions  TMC Bonds  GumGum  EMC  Yelp  Classteacher Learning System  FactSet  Simply Hired  SalesForce  Royall & Company  Indeed  eClinicalWorks  TravelClick  State Farm  Manhattan Associates  GoEuro  Veeva Systems  Ness Technologies  Marlabs  Rolta  Volante Technologies  Happiest Minds Technologies  Coviam  Velocify  zanox  SimplyHired  IDBI Intech  Wissen Infotech  Nike  OnDot  PexSupply  Pramati Technologies  Credit Agricole  Mastek  Six Dee Telecom  Accuity  Kellton Tech  conduent  citrix  NEC Technologies      Basic        frequent

Try 1 Question(s) Test


Very frequently asked. Favorite question in Walk in Drive of many Indian service companies.
  Q4. Difference between TreeMap and HashMap ?Core Java
Anonymous
Ans. They are different the way their elements are stored in memory. TreeMap stores the Keys in order whereas HashMap stores the key value pairs randomly.

  Sample Code for treemap

  Sample Code for hashmap

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   collections   map   treemap   hashmap     Amber Road  CTS (Cognizant)  ION Trading  DataMetica  Accenture  The Advisory Board Company  BidGely  Infosys  Tata Consultancy (TCS)  HCL Technologies  Wipro  Booking.com  MakeMyTrip  Garena Online  Garmin  ION Trading  Accuity  Palantir Technologies  Books International  Wealthfront  Marin Software  Garmin  IBM  Global Logic  Fiserv  Cumulus Systems  CCTS  UST Global  Cumulus Systems   Apcolite      basic        frequent

Try 1 Question(s) Test


Very frequently asked across all types of companies.
  Q5. Difference between HashMap and Hashtable?Core Java
Anonymous
Ans. Hashtable is synchronized whereas HashMap is not.HashMap allows null values whereas Hashtable doesnt allow null values.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   collections   hashmap   map   hashtable   basic interview question   ebay   tcs    hcl technologies   infosys technologies     Morgan Stanley  Yahoo  Q3 Technologies  PriceLine  Solution Rally  Coupang  HCL Technologies  Tata Consultancy (TCS)   Infosys Technologies  Accenture India  JPMorgan Chase  Priceline.com      basic        frequent

Try 2 Question(s) Test


 Q6. Why Char array is preferred over String for storing password?Core Java
Admin
info@buggybread.com
Ans. String is immutable in java and stored in String pool. Once it's created it stays in the pool until unless garbage collected, so even though we are done with password it's available in memory for longer duration and there is no way to avoid it. It's a security risk because anyone having access to memory dump can find the password as clear text.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   string class   string   immutable   string pool   garbage collection   advanced     General Motors  Amura Marketing Technologies  Bloomberg  Innovive      Expert


Advanced level question frequently asked in US based companies. Recently asked in EMC and Intuit.
  Q7. Can you provide some implementation of a Dictionary having large number of words ? Solution
Admin
info@buggybread.com
Ans. Simplest implementation we can have is a List wherein we can place ordered words and hence can perform Binary Search.

Other implementation with better search performance is to use HashMap with key as first character of the word and value as a LinkedList.

Further level up, we can have linked Hashmaps like ,

hashmap {
a ( key ) -> hashmap (key-aa , value (hashmap(key-aaa,value)
b ( key ) -> hashmap (key-ba , value (hashmap(key-baa,value)
....................................................................................
z( key ) -> hashmap (key-za , value (hashmap(key-zaa,value)
}

upto n levels ( where n is the average size of the word in dictionary.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   collections   hashmap   binary search   search algorithm   advanced   architecture   data structure     Dell EMC   Intuit   Corporate Brokers  PWC India  Yahoo  Oracle        frequent

Try 1 Question(s) Test


Frequently asked in all types of companies especially Indian Services companies. Frequently asked in CTS (Based on 2 feedback)
 Q8. What is the use of hashcode in Java ?Core Java
Anonymous
Ans. Hashcode is used for bucketing in Hash implementations like HashMap, HashTable, HashSet etc. The value received from hashcode() is used as bucket number for storing elements. This bucket number is the address of the element inside the set/map. when you do contains() then it will take the hashcode of the element, then look for the bucket where hashcode points to and if more than 1 element is found in the same bucket (multiple objects can have the same hashcode) then it uses the equals() method to evaluate if object are equal, and then decide if contain() is true or false, or decide if element could be added in the set or not.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   


   Like      Discuss      Correct / Improve     java   collections   hashcode   advanced     Cognizant (CTS)  Compro Technologies  VigLink  Proofpoint  Accolite      intermediate        frequent

Try 1 Question(s) Test


Advanced level question usually asked in High end product companies. Have been asked in Google and Amazon (Based on 1 Feedback)
  Q9. Describe, in general, how java's garbage collector works ?Core Java
Anonymous
Ans. The Java runtime environment deletes objects when it determines that they are no longer being used. This process is known as garbage collection. The Java runtime environment supports a garbage collector that periodically frees the memory used by objects that are no longer needed. The Java garbage collector is a mark-sweep garbage collector that scans Java dynamic memory areas for objects, marking those that are referenced. After all possible paths to objects are investigated, those objects that are not marked (i.e. are not referenced) are known to be garbage and are collected.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   


   Like      Discuss      Correct / Improve     java   garbage collection   java memory management   advanced     LinkedIn  Infosys  Google  Netflix  Amazon  Huawei Technologies  JP Morgan  enGenius  CitiusTech  Goldman Sachs  Bank Of America India  Salesforce  Addteq  Criteo  Capgemini  Horizon Solutions  Way dot com  Mphasis  TrueCaller      intermediate        frequent

Try 4 Question(s) Test



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q10. Collections.sort can only be performed on ..

a. Set
b. List
c. Map
d. Any Collection implementation
Core Java
Anonymous
Ans. List

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     collections   java   sorting

Try 2 Question(s) Test


 Q11. Let's suppose we have an to destroy objects, Design a program to implement garbage collection ?Design2017-08-04 14:08:01

Ans. Step 1 - We can create a Registry Class having Map of all created objects as key and References list as value.

Step 2 - Whenever we create an object , we should update the Registry in the constructor to add the new object.

Step 3 - Whenever we assign a new reference to the object , we need to update the entry in Map. Similarly if the reference get's removed ( end of scope etc ), we need to remove the entry of reference from the list.

Step 4 - We can have threaded code to monitor the Map to see if any object looses all it's references and should call the method to destroy object and clean the memory.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     garbage collection


  Q12. Difference between Vector and ArrayList ?Core Java
Anonymous
Ans. Vectors are synchronized whereas Array lists are not.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   basic interview question   vector   arraylist   collections   synchronization     Oracle  Lab49  Infosys  Wipro  Zoho  HCL Technologies  Tata Consultancy (CTS)  BirlaSoft  Emory  Xplana  British Telecom (BT)  Apex Systems  Capgemini  Accenture  3dplm Software Solution  AppKnox  eIntern  Landmark Information Group  ESystems  Orbitz Worldwide  HARMAN  Starmount  iConsultus  KARYA Technologies  Smart Chip  Cuelogic Technologies  Kronos  Trigent Software  Deloitte  ACI Worldwide  Unisys  Tavant Technologies  Referance data      basic        frequent


 Q13. What are strong, soft, weak and phantom references in Java ?Core Java
Admin
info@buggybread.com
Ans. Garbage Collector wont remove a strong reference.

A soft reference will only get removed if memory is low.

A weak reference will get removed on the next garbage collection cycle.

A phantom reference will be finalized but the memory will not be reclaimed. Can be useful when you want to be notified that an object is about to be collected.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   memory management   jvm   garbage collections   references   strong reference   soft reference   weak reference   phantom reference   architecture     Travelocity  Patni Computers


 Q14. What are the Disadvantages of using Collection Classes over Arrays ?Core Java
Admin
info@buggybread.com
Ans. Collections can only hold objects, It can't hold primitive data types.

Collections have performance overheads as they deal with objects and offer dynamic memory expansion. This dynamic expansion could be a bigger overhead if the collection class needs consecutive memory location like Vectors.

Collections doesn't allow modification while traversal as it may lead to concurrentModificationException.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   collections   collections classes   disadvantages of collections over arrays   collections vs arrays


 Q15. Which of the following collections stores its elements in insertion Order ?

a. HashMap
b. TreeMap
c. LinkedHashMap
d. LinkedMap
Core Java
Anonymous
Ans. LinkedHashMap

  Sample Code for LinkedHashMap

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     linkedhashmap   collections   java   map


 Q16. In what order the elements of a HashSet are retrieved ?

a. Random Order
b. Insertion Order
c. Natural Sorting Order
d. Inverse Natural Sorting Order
Core Java
Anonymous
Ans. Random Order

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     collections   set   hashset   java

Try 1 Question(s) Test


 Q17. Which of the following doesn't extend Collection interface ?

a. Set
b. List
c. Map
d. Queue
Core Java
Anonymous
Ans. Map

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   collections   collection interface


 Q18. Why HashTable has been deprecated ?Core Java2016-07-08 10:01:58

Ans. HashTable has been Deprecated as an alternative ConcurrentHashMap has been provided which uses multiple buckets to store data and hence much better performance than hashtable. Moreover there is already a raw type hashmap. The only difference between the HashTable and HashMap is that Hashtable is synchronized whereas HashMap is not. Most of the synchronized collections have been deprecated and their raw alternative have been presented as preferred.

Synchronization has a cost. Using synchronized collection at a place where there is hardly any need of it would means useless utilization of resources. As these collections are rarely used in static context or shared among threads, Java might have thought it better to just provide the raw collection and let developer implement synchronization if he feels the need to do so.

As HashMap has been presented as default and preferred way of using Map with read optimized hashing, and ConcurrentHashMap has been provided for synchronized access which provides better performance than HashTable, Java thought it right to deprecate the use of HashTable.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     hashtable  synchronized collections  Why synchronized collections have been deprecated  Why HashTable has been deprecated  HashTable vs HashMap      expert

Try 3 Question(s) Test


 Q19. Difference beween HashSet and TreeSet ?Core Java2016-11-27 19:08:35

Ans. 1. HashSet doesnt maintain its elements in any specific order and is all random whereas TreeSet maintains elements in natural order 9 order defined by the equals method of TreeSet element type )

2. TreeSet doesnt allow null elements whereas HashMap does.

3. As TreeSet orders elements and is hence insertion is comparatively slower.

4. HashSet performs basic operations like add(), remove(), contains(), size() etc. in a constant size time. A TreeSet performs these operations at the order of log(n) time.

5. HashMap in Java internally backs a HashSet. A NavigableMap backs a TreeSet internally.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     collections  hashset  treeset  set     HCL Technologies  AppKnox  Pramati Technologies  Mist Minds Technologies      Basic        frequent

Try 1 Question(s) Test



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



Frequently asked in Tech Mahindra ( Based on 3 inputs )
  Q20. What is the difference between List, Set and Map ?Core Java
Anonymous
Ans. List - Members are stored in sequence in memory and can be accessed through index.
Set - There is no relevance of sequence and index. Sets doesn't contain duplicates whereas multiset can have duplicates.
Map - Contains Key , Value pairs.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   collections   list   set   map     Cognizant (CTS)  Ebay   Infosys   HCL Technologies   Tech Mahindra  Cumulus Systems  Mindteck      basic        frequent

Try 1 Question(s) Test


 Q21. Can we use null as a key for a map collection ?Core Java
Anonymous
Ans. Yes , for HashMap. HashMap implements Map interface. HashMap allows one null key and any number of null values.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   collections   hashmap   map   hashtable   yes-no     BlackBerry


 Q22. Difference between Map and HashMap ?Core Java
Anonymous
Ans. Map is an interface where HashMap is the concrete class.

  Sample Code for map

  Sample Code for hashmap

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   collections   hashmap   map      basic        frequent


 Q23. What is a Property class ?Core Java
Anonymous
Ans. The properties class is a subclass of Hashtable that can be read from or written to a stream.

  Sample Code for Load Properties using Property Class

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   collections   hashtable   map   synchronization   synchronized


 Q24. Should we override finalize method ?
Anonymous
Ans. Finalize is used by Java for Garbage collection. It should not be done as we should leave the Garbage Collection to Java itself.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   garbage collection   java memory management   finalize

Try 2 Question(s) Test


 Q25. Will this code give error if i try to add two heterogeneous elements in the arraylist. ? and Why ?

List list1 = new ArrayList<>();
list1.add(5);
list1.add("5");
Admin
info@buggybread.com
Ans. If we don't declare the list to be of specific type, it treats it as list of objects.

int 1 is auto boxed to Integer and "1" is String and hence both are objects.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   collections   arraylist   list   autoboxing   wrapper classes      expert        rare


 Q26. Can we call the garbage collector explicitly ?Core Java
Admin
info@buggybread.com
Ans. Yes, We can call garbage collector directly but it doesn't guarantees that the gc will start executing immediately. This gc( ) method appears in both Runtime and System classes of java.lang package.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   garbage collection   java memory management   jvm   gc   yes no     Hewlett Packard (HP)  eGain  Egen Solutions  Computer Sciences Corporation (CSC)      expert

Try 1 Question(s) Test


 Q27. What does String intern() method do?Core Java
Admin
info@buggybread.com
Ans. intern() method keeps the string in an internal cache that is usually not garbage collected.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   string class   string   intern method   garbage collection   advanced     Polaris  Netflix      expert


 Q28. What are the pre-requisite for the collection to perform Binary Search ?
Admin
info@buggybread.com
Ans. 1. Collection should have an index for random access.
2. Collection should have ordered elements.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   collections   search algorithm   search   binary search   at&t      intermediate


 Q29. Can we add duplicate keys in a HashMap ? What will happen if we attempt to add duplicate values ?
Admin
info@buggybread.com
Ans. No, We cannot have duplicate keys in HashMap. If we attempt to do so , the previous value for the key is overwritten.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   collections   hashmap   map   hashtable

Try 1 Question(s) Test



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q30. What is comparator interface used for ?Core Java
Admin
info@buggybread.com
Ans. The purpose of comparator interface is to compare objects of the same class to identify the sorting order. Sorted Collection Classes ( TreeSet, TreeMap ) have been designed such to look for this method to identify the sorting order, that is why class need to implement Comparator interface to qualify its objects to be part of Sorted Collections.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   collections   treemap   treeset   comparator     ZapCom  Verilogue      Intermediate

Try 2 Question(s) Test


 Q31. If I try to add Enum constants to a TreeSet, What sorting order will it use ?
Admin
info@buggybread.com
Ans. Tree Set will sort the Values in the order in which Enum constants are declared.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   collections   set   treeset   enum   sorting   technical lead


 Q32. What will be the output of this code ?

Set mySet = new HashSet();
mySet.add("4567");
mySet.add("5678");
mySet.add("6789");
for(String s: mySet){
System.out.println(s);
}
admin
info@buggybread.com
Ans. It will print 4567,5678 and 6789 but Order cannot be predicted.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   collections   set   hashset   coding   code

Try 1 Question(s) Test


 Q33. What will be the output of this code ?

Set mySet = new HashSet();
mySet.add("4567");
mySet.add("5678");
mySet.add("6789");
System.out.println(s.get(0));
admin
info@buggybread.com
Ans. This will give compile time error as we cannot retrieve the element from a specified index using Set. Set doesn't maintain elements in any order.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   collections   set   hashset   coding   code

Try 1 Question(s) Test


 Q34. Which of the following collection maintain its elements in Natural Sorted order ?

a. HashMap
b. TreeMap
c. LinkedHashMap
d. LinkedMap
Anonymous
Ans. TreeMap

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     treemap   collections   java   sorted collections   map


 Q35. If we try to add duplicate key to the HashMap, What will happen ?

a. It will throw an exception.
b. It won't add the new Element without any exception.
c. The new element will replace the existing element.
d. Compiler will identify the problem and will throw an error.
Anonymous
Ans. The new element will replace the existing element.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     hashmap   map   collections   java


 Q36. Java doesn't provide exclusive access to memory like C/C++ and other lower level languages ? What are the advantanges and disadvantages ?Core Java2017-05-20 16:22:05

Ans. Yes, doesn't provide exclusive access as we cannot allocate and deallocate memory exclusively as Java internally manages it. The advantage of this is that it relieves the coder for such tasks and helps protect from many bugs that may get introduced with imperfect coding. Moreover as java garbage collector collects all unclaimed memory or objects, it helps the application from memory leaks.

On the flip side , as coder doesn't have extensive excess to memory , it is upto java to decide on the state for programming construct and data storage and hence may introduce some security risks. For example - Java keeps string literals in string pool and there is no exclusive way to remove it and hence may stay and sensitive data in string pool may introduce security issues. Moreover when we overwrite a value or object for a variable / reference, it is upto java to purge those values and hence it may stay in memory for a while till java decide that it is no longer referenced and hence should be removed and hence makes it vulnerable for inappropriate access.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     disadvantages of garbage collection  advantages and disadvantages of java memory management  java for security applications  java with sensitive data  memory management


 Q37. Which collection stores element in insertion order ?Core Java2018-01-10 09:48:36

Ans. LinkedList maintains the insertion order in collection.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     collections     Alibaba


 Q38. Which interface does java.util.Hashtable implement?Core Java
Anonymous
Ans. Java.util.Map

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   collections   hashtable   map      basic        rare


Frequently asked.
  Q39. What is an Iterator?Core Java
Anonymous
Ans. Iterator is an interface that provides methods to iterate over any Collection.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   collections   iterator     Magic Software  Maverick Software  Wipro  IBM  HCL Technologies  Tata Consultancy (TCS)  Cognizant (CTS)  Wipro  Accenture      basic        frequent



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q40. Which interface provides the capability to store objects using a key-value pair?Core Java
Anonymous
Ans. java.util.map

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   collections   map      basic        frequent


next 40


Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this

X Close this

Help Us Improve.
Please share your
interview experience.

Company Name:   


Questions Asked: