Solution - Interview Questions and Answers for 'Struts' | Search Java Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com
Share

Search Interview Questions


 2802 questions in repository.
 There are more than 200 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Solution - Interview Questions and Answers for 'Struts' - 10 question(s) found - Order By Newest

Very frequently asked.Usually among first few questions.
  Q1. What is MVC ? Design
Anonymous
Ans. MVC is a Design Pattern that facilititates loose coupling by segregating responsibilities in a Web application

1. Controller receives the requests and handles overall control of the request
2. Model holds majority of the Business logic, and
3. View comprise of the view objects and GUI component

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     j2ee   mvc   mvc design pattern   design pattern   struts   spring   web application   web frameworks   ebay     HCL Technologies  Tata Consultancy (TCS)  Wipro  United Health Group (UHG)  Accenture  Fidelity  Fidelity Investments   Tieto  Walt Disney  Sharon Software Systems  Tech Mahindra  Amdocs  Deegit  Lexis Nexis  Elsevier  Symantec  Infosys  Priceline  Ancestry  Cumulus Systems  Capgemini  Symantec  Motorola Solutions  Priceline  Overstock  Ancestry  Vitech Systems Group  Wells Fargo  PayloCity  ITHAKA  MIT  Chewy  Deutsche Bank  Bureau Veritas  HARMAN  Marlabs  Mindtree  Jefferies  Solstice  Cogent Infotech  Cybage Software  Uneecops Technologies  Sky Betting & Gaming  Conduent  Aricent  DataMetica  Winsoft Technologies  Altimetrik.Harbinger Group  Bombayworks Software Solutions  LiveVox  Quickwork Technologies  Codoc Technologies  Provizor It Services   Fulcrum Worldwide  Thermo Fisher Scientific  CME Group  New Era India Consultancy  Live Connections  Simeio      basic        frequent

Try 1 Question(s) Test


 Q2. How can we manage Error Messages in the web application ?Solution
Anonymous
Ans. Within message.properties file.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     j2ee   web application   struts   spring     Trimax IT Infrastructure


 Q3. Why Struts 1 Classes are not Thread Safe whereas Struts 2 classes are thread safe ?
Admin
info@buggybread.com
Ans. Struts 1 actions are singleton. So all threads operates on the single action object and hence makes it thread unsafe.

Struts 2 actions are not singleton and a new action object copy is created each time a new action request is made and hence its thread safe.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     java   j2ee   mvc frameworks   struts   struts1   struts2   struts 1   struts 2   architecture

Try 1 Question(s) Test


 Q4. Which MVC is struts2 based on ?
Anonymous
Ans. MVC2

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     struts2   struts   mvc2   j2ee


 Q5. Explain features of struts2 ?
Anonymous
Ans. 1) It is an Action based MVC based framework which has adopt mvc2.

2) Struts2 is a pull-MVC (or MVC2) framework where action takes the role of the model rather than the controller. The “pull” concepts means views ability to pull data from an action, rather than having a separate model object available.

3) The Model View-Controller pattern in Struts2 is implemented with five core components – actions, interceptors, value stack / OGNL, result types and results / view technologies.

4) XML configuration as well as Annotation option available.

5) POJO based action available so we can write test cases easily.

6) Integration with Spring, tiles and OGNL based expression langugae.

7) Theme based tag libraries integrated with struts tag as well as support of Ajax tag.

8) Can have various view options like jsp, velocity, freemarker etc.

9) We can embed plugin through which we can modify and extend framework features.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     struts2   struts   j2ee


 Q6. Do we have form beans in Struts 2 ?
Admin
info@buggybread.com
Ans. No, because they are not longer required. As action classes are no more singleton in Struts 2, user inputs can be captured in action itself.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     struts   struts2   struts 2


 Q7. Which web application framework you like and Why ?Framework
Admin
info@buggybread.com
Ans. I like Spring as it comes with inbuilt Dependency Injection framework. It has great online community and support and is proven to work well with ORMs like Hibernate. If we are not working with ORM and DI, Struts 2 is also good.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     spring   struts   project lead   technical lead   techical architect


 Q8. Action Class is singleton and hence not thread safe in ..

a. All versions of Struts
b. Struts 1
c. Struts 2
d. None of Struts versions
Anonymous
Ans. Struts 1

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     struts   j2ee   mvc frameworks   struts1   struts2


 Q9. What is struts.devMode?
Harish
harish.wheeler@gmail.com
Ans. The struts.devMode is used to make sure that framework is running in development mode or production mode by setting true or false.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve     struts  struts.devMode



Do you think these are the Best Java Frameworks ?

OpenXavaSPRING MVCApache StripesCheck everything
that is Best in Java

Click Here



 Q10. Is it possible to configure more than one config file in struts ?Struts2018-10-13 09:48:57

 This question was recently asked at 'HCL Technologies'.This question is still unanswered. Can you please provide an answer.


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like      Discuss      Correct / Improve          HCL Technologies




Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner



comments powered by Disqus
 

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked:
         

X Close this

X Close this

Help Us Improve.
Please share your
interview experience.

Company Name:   


Questions Asked: