Interview Questions and Answers for 'T' | Search Interview Question - javasearch.buggybread.com
Javasearch.buggybread.com

Search Interview Questions


 More than 3000 questions in repository.
 There are more than 900 unanswered questions.
Click here and help us by providing the answer.
 Have a video suggestion.
Click Correct / Improve and please let us know.
Label / Company      Label / Company / Text

   



Interview Questions and Answers - Order By Newest

   next 30
 Q1181. Explain Agile Software Development Methodology ?Process
Ans. https://en.wikipedia.org/wiki/Agile_software_development

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     software development process  agile     Asked in 5 Companies        frequent


 Q1182. Difference between JDBC and Hibernate ?Database
Ans. JDBC is a standard Java Api for Database communication whereas Hibernate is an ORM framework that uses JDBC to connect with Database.

Hibernate is another layer of object table mapping over JDBC that provide a database independent, object oriented and an efficient way of database communication.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     JDBC  Hibernate  JDBC vs Hibernate     Asked in 3 Companies


 Q1183. Have you ever tried mocking static methods ?Testing
Ans. Yes, that can be done using Power Mock. Mockito doesnt provide a way to mock static methods.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Mockito  junit  powermock     Asked in 1 Companies


Frequently asked in Alibaba (Based on 2 feedback)
 Q1184. What is the best Memory setting for JVM ?Core Java
Ans. In Java JVM memory settings is done by use the arguments -Xms -Xmx. Use M or G after the numbers for indicating Megs and Gigs of bytes respectively. -Xms indicates the minimum and -Xmx the maximum.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     jvm  memory management  jvm best memory setting     Asked in 1 Companies      intermediate


 Q1185. Difference between relational databases and NoSQL databases ?Database
Ans. https://www.mongodb.com/scale/nosql-vs-relational-databases

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     database management  nosql database  relational database     Asked in 1 Companies        frequent


 Q1186. How would you process a 20 gb file with an application only having access to 4gb memory ?BigData
Ans. Load the file in chunks and then process. If we need to do analytic, we can process analytic information for those chunks and then reprocess the processed information from each chunk.

For example - we need to average all marks in the file. We can divide the file and load into 5 chunks and calculate average for each chunk. Then we can collect averages for all 5 chunks and then calculate the final average.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     bigdata  processing big data     Asked in 1 Companies


 Q1187. What is a web service ?Java EE
Ans. A Web service is a service offered by one system to another, for communication over web through http. XML are JSON are usually used for sending across information from one system to another.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     web service     Asked in 2 Companies      basic        frequent


 Q1188. Write Delegate function of JQuery ?JQuery
Ans. http://www.w3schools.com/jquery/event_delegate.asp

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1189. What is the difference between http and https ?Java EE
Ans. https encrypts the data using SSL whereas http sends it as plain text, So https is secure protocol whereas http is not.

Moreover https connects on port 443, while HTTP is on port 80

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     http  https  web protocols     Asked in 1 Companies        basic


 Q1190. Implement an LRU Cache ?Design
Ans. https://www.programcreek.com/2013/03/leetcode-lru-cache-java/

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1191. Flatten a Binary Tree to Linked ListAlgorithm
Ans. https://www.geeksforgeeks.org/flatten-a-binary-tree-into-linked-list/

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 1 Companies


 Q1192. How to delete duplicate elements in a table ?Database
Ans. DELETE FROM TABLE WHERE ROW_NUM NOT IN ( SELECT MAX(ROW_ID) FROM TABLE GROUP BY DUPLICATE_FIELD )

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 3 Companies


 Q1193. Write a Program to print permutations of a String.Core Java
Ans. public static Stream permutations(String str) {
if (str.isEmpty()) {
return Stream.of("");
}

return IntStream.range(0, str.length()).boxed()
.flatMap(i -> permutations(str.substring(0, i) str.substring(i 1)).map(t -> str.charAt(i) t));

}

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve          Asked in 2 Companies


 Q1194. How to create stateful Rest Services ?Rest
Ans. There is no direct way to make stateful REST service but when first time request send to server, generate the token on server and send back to client. When every time new request is send the token is send to identify the request is coming from same client.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Rest  Web Services     Asked in 1 Companies


  Q1195. Difference between Array and ArrayList ?Core Java
Ans. <a href="http://javahungry.blogspot.com/2015/03/difference-between-array-and-arraylist-in-java-example.html" rel="nofollow">http://javahungry.blogspot.com/2015/03/difference-between-array-and-arraylist-in-java-example.html</a>

  Sample Code for ArrayList

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     array  arraylist     Asked in 11 Companies      basic        frequent


 Q1196. Difference between Error and Exception ?Core Java
Ans. An Error indicates serious problems that a reasonable application should not try to catch whereas

An Exception indicates conditions that a reasonable application might want to catch.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     error  exception handling  exceptions     Asked in 2 Companies      basic        frequent


Frequently asked in Accenture.
  Q1197. What is your biggest achievement at work ?General
Ans. [Open Ended Answer]

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     general question  non technical question     Asked in 20 Companies        frequent


 Q1198. What will be the crontab to run a job every last day of month ?Unix
Ans. 59 23 28-31 * * [ "$(date +%d -d tomorrow)" = "01" ] && job_name

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     unix  crontab     Asked in 1 Companies


 Q1199. Write a unix command to find top 10 files by size ?Unix
Ans. du -a /var | sort -n -r | head -n 10

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     unix command     Asked in 1 Companies


 Q1200. What are fields that gets displayed when you execute "Top" command and briefly explain each field ?Unix
Ans. PID - process identification number is an identification number that is automatically assigned to each process when it is created

USER - User Name

PR - PR is the process actual priority

NI is the nice value, which is a user-space concept.

VIRT -Virtual Image (kb). The total amount of virtual memory used by the task.

RES - Resident size (kb). The non-swapped physical memory a task has used.

SHR - Shared Mem size (kb). The amount of shared memory used by a task.

S - Process Status. The status of the task which can be one of:

D = uninterruptible sleep
R = running
S = sleeping
T = traced or stopped
Z = zombie

%CPU - % CPU usage

%MEM - % MEM Usage

TIME - Total CPU time the task has used since it started.

COMMAND - Command which was used to execute the process

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     top command  unix command     Asked in 1 Companies


 Q1201. Which method of String class is used to convert Boolean to String ?Core Java
Ans. toString() is an overloaded method of String class that is used to convert many data types to String, Boolean being one of them.

toString(Boolean bool)

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     String  String class  Boolean     Asked in 1 Companies      Basic


 Q1202. What are Collection Classes ?Core Java
Ans. Collections in java is a framework of classes that provides an abstracted data structure to store and manipulate the group of objects. Each class is unique in the way it stores , search , sort and modify the elements.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     collections  collection classes     Asked in 1 Companies      Basic        frequent


 Q1203. Write a Program to print the positive and negative numbers separetlyCore Java
Ans. int[] arr = {1,-1,2,-3,3,-4,4,5,6,-5,-6,-7,-8,8,9,-9};
List positiveNumbers = new ArrayList<>();
List negativeNumbers = new ArrayList<>();
for(int i = 0; i < arr.length(); i ){
if(I < 0){
negativeNumbers.add(i);
} else {
positiveNumbers.add(i);
}
}

System.out.println("Positive Numbers:" + positiveNumbers);
System.out.println("Negative Numbers:" + negativeNumbers);

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     code  program  coding     Asked in 1 Companies


 Q1204. Explain some of the http status codes you know ?Java EE
Ans. 500 is Internal Server Error

404 is resource not found

400 is Bad Request

403 is Forbidden

401 is Unauthorized

200 is OK

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     http  http status codes     Asked in 2 Companies        frequent


 Q1205. What is Spring Boot ?Spring Boot
Ans. Spring Boot is Springs convention-over-configuration solution for creating stand-alone, production-grade Spring-based Applications.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     Spring Boot     Asked in 7 Companies


  Q1206. What is Maven ?Maven
Ans. Maven is a build automation tool used primarily for Java projects.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     maven  build     Asked in 6 Companies      basic        frequent


 Q1207. Difference between Maven and Ant ?Maven
Ans. Ant is procedural, we need to provide information about what to do and when to do through code.

Maven is declarative, everything is defined in the pom file.

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     maven  maven vs ant     Asked in 1 Companies


 Q1208. What could be the problems due to the usage of static methods and elements ? Core Java
Ans. static methods and static elements are shared by all objects of a class and hence could create problem.

Static methods are not synchronized by default and hence could create problem when accessed through multiple threads. Static elements are shareable by class and hence state of one object could be altered by another object.

Some limitations with Unit testing as not all mocking framework facilitate mocking them. Power mock allows but Mockito doesn't

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     static  static method  static variables


 Q1209. What is the advantage of using static final or constant variables in Java ? Core Java
Ans. Better Control - If the value is being used at multiple locations , that can be controlled better from single place. Any change would only require making single change.

Meaning , Aliasing and Better Readability - Sometimes its easy to read the value by its meaning or alias ( 0 as ZERO or 0 as NEUTRAL_VALUE ).


 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     static final  final variable  variable constants


 Q1210. What is serialVersionUID ?Core Java
Ans. Everytime an object is serialized the java serialization mechanism automatically computes a hash value by passing the meta information for the class. This id is used during deserialization to verify that the sender and receiver of a serialized object have loaded classes for that object that are compatible with respect to serialization

 Help us improve. Please let us know the company, where you were asked this question :   

   Like         Discuss         Correct / Improve     serialVersionUID  serialization     Asked in 3 Companies      expert        rare


previous 30   next 30

Help us and Others Improve. Please let us know the questions asked in any of your previous interview.

Any input from you will be highly appreciated and It will unlock the application for 10 more requests.

Company Name:
Questions Asked: